Kamyon şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk babası Abdullah Dikilitaş, 2002'de bir yakını ile birlikte İzmir'in Kemalpaşa ilçesi yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada yakını Aydın Erkılıç hayatını kaybederken, sürücü Dikilitaş ise ağır yaralandı. Kazadan sonra 17 gün tedavi gördüğü İzmir Devlet Hastanesi'nden Gaziantep'e sevk edilen Abdullah Dikilitaş 2 ay tedavi gördükten sonra buradan da rapor için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Felç olan ve yüzde 94 oranında sakatlık raporu verilen Dikilitaş yatağa mahkum olup, yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmeye başladı.

Yakınlarının yardımıyla ailesinin geçimini sağlayan Abdullah Dikilitaş, hakkında İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan açılan davanın duruşmalarına özrü nedeniyle katılamadı ve mahkeme kendisini 2 yıl 1 gün hapis cezasına çarptırdı.

Cezası Yargıtay tarafından onaylanan Abdullah Dikilitaş, polis tarafından alınarak Nizip Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Gözyaşları arasında yakınlarıyla vedalaşan Dikilitaş şunları söyledi:

"Ben zaten geçirdiğim trafik kazası nedeniyle felç oldum. Şu anda ayakta duramıyorum. Durumum çok kötü ve bana ailem bakıyor. Kendi başıma hiçbir ihtiyacımı karşılayamıyorum. Onun için cezaevinde ne yapacağımı, ve nasıl ihtiyaçlarımı karşılayacağımı bilmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmak üzere bana yardım edecek, feryadımı duyacak herkesten yardım istiyorum."