D-100 Karayolu Beşkavaklar Mahallesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonundaki oto yıkamacıda çalışan Adem Gümüş, yaşama azmi ile görenleri şaşırtıyor. Yanlış yapılan bir iğne nedeniyle Adem Gümüş, 7 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayata küsmeyen Adem Gümüş, 17 yaşında evlendi. Ev hanımı olan eşiyle mutlu bir hayat sürdüren Adem Gümüş, 5 ve 12 yaşında iki erkek çocuğu ile 10 yaşındaki kızının okul masrafları ile evinin geçimini sağlamak için tekerlekli sandalyesi çalışıyor. Tekerlekli sandalyesinin üzerinde fırçayla araçları yıkayan Adem Gümüş'ün çalışma azmi mesai arkadaşları tarafından da takdir topluyor. 7 yaşında hastanede yapılan yanlış iğne nedeniyle felç olduğunu ve iki bacağının da tutmadığını belirten Adem Gümüş, şöyle dedi:

"O günden sonra tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Ama hiç bir zaman hayata küsmedim. 15 yıllık evliyim ve üç çocuğum var. Çocuklarımın ikisi okula gidiyor. Eşim ev hanımı. Evimin masrafları var, çocukların okul masrafları var. Benim onlara bakmam lazım. 13 yıldır araç yıkayarak paramı kazanıyorum."

Tekerlekli sandalye ile araç yıkamanın zor olduğunu vurgulayan Gümüş, "Normal insanlar gibi yıkayamıyorum. Onlar yarım saatte yıkıyorsa ben daha uzun sürede yıkıyorum. Çok yoruluyorum ama para kazanmak zorundayım. İşimi de severek yapıyorum. Tüm zorluklara rağmen hayatımızı sürdürmek zorundayız" diye konuştu.



MY,KY(MÇ/İD)