Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan İnci Arslan, 20 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Kadere küsmek yerine tekerlekli sandalyede bir hayatı kabullenen İnci Arslan, emekli olmadan önce yapmak istediklerini not ettikten sonra, hayallerini bir bir gerçekleştirmeye başladı. İlk olarak, tekerlekli sandalyeye mahkum olsa bile kopamadığı denizin derinliklerini keşfetmek isteyen İnci Arslan, bunu yerine getirebilmek için internetten araştırma yaptı. Antalya'da özel bir su sporları merkezine başvuran İnci Arslan, olumlu yanıt alınca büyük sevinç yaşadı.

Hayalini gerçekleştirmek üzere Konyaaltı sahiline gelen İnci Arslan, dalış öncesi brifing aldı. Ardından plajdakilerin yardımıyla tekerlekli sandalyesinden alınan İnci Arslan, deniz kıyısında dalış için gerekli aparatlarını, dalış hocalarının yardımıyla kuşandı ve dalış hocası Kubilay Gökkaya'nın nezaretinde kendini Akdeniz'in mavi sularına bıraktı. Yaklaşık 25 dakika su altında kalan İnci Arslan, sudan çıktığında hedeflerinden ilkini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadı.

'BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM UZAYA GİTMEK'

Kendisine sürekli hedefler koyarak yaşama bağlandığını söyleyen İnci Arslan, şunları söyledi:

"Deniz altına dalmak uzun zamandır hayalimdi. Engelli olduktan sonra yüzmeyi kendi kendime öğrendim. Denizin dibini merak ediyordum. İnternetten konuyla ilgili araştırma yaparken dalış hocamla karşılaştım. Su altına dalmayı ilk kez tecrübe ettim. Yeryüzündeki zorluklardan daha zor olacağını tahmin etmiyordum. Benim için harika bir deneyim oldu. Hayatımın en güzel anlarından birini yaşadım. Balıklarla yüzdüm, dipte taş topladım. Deniz dibinde engelimle ilgili bir sorun yaşamadım."

Sıradaki hedefinin tiyatro olduğunu sözlerine ekleyen Arslan, "Bu sezon başlayacak oyunların birinde küçük de olsa rol alacağım. Sonra da yamaç paraşütü ve parasailing yapacağım. Sonrasında herhalde uzaya giderim. Bu tür şeyler beni hayata bağlıyor" dedi.

'BENİM İÇİN DE İLGİNÇ BİR DENEME'

Dalış eğitmeni Kubilay Gökkaya ise İnci Arslan'ın kendisine telefonla ulaştığını, başlangıçta engelli olduğunu söylemediğini belirtti. Gökkaya, "İnci Hanım engelli olduğunu söyleyince durum ilgimi çekti. Kendisini davet ettim. Benim için de ilginç bir deneme oldu" diye konuştu.