Muratpaşa İlçesi Kızılsaray Mahallesi 88 Sokak'ta, geçen ay engelli Mesut Fidan'ın beş yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak ikisi işyeri, biri Mobese kamerasına ait üç görüntünün basına dağıtılması ve görüntünün bazı televizyon kanallarında yayınlanması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne gelen ihbar telefonunda, görüntülerdeki 3 kişiden birinin 25 yaşındaki M.M. olduğu iddia edildi ve adresi polise bildirildi. İddia üzerine polis, M.M.'yi kısa sürede yakaladı.

ALKOLLÜ, BİZE KÜFRETTİ

Gözaltına alınan M.M. polisteki ifadesinde, cinayete neden olan olayların nasıl geliştiğini anlattı. Arkadaşı O.T.'nin, yaralama suçundan mahkum olduğu ve cezasını çektiği cezaevinden 4 gün izin alarak dışarı çıktığını belirten M.M., şunları söyledi:

"Arkadaşım O.T., Antalya E Tipi Cezaevi'nden izinli çıkmıştı. İkinci gün 3 arkadaş birlikte eğlenmeye gittik. Dönüşte tekerlekli sandalyedeki bir adam bize laf attı. Önce bir tanıdığımıza benzettik ama o olmadığını görünce yolumuza devam ettik. Ancak tekerlekli sandalyedeki adam alkollüydü ve bize küfürler ediyordu. Biz kendisine yoluna gitmesini defalarca söyledik ama dinlemedi. Arkamızı dönüp giderken bıçak çıkarmış, tekerlekli sandalyesiyle arkamızdan geliyordu. O.T. dönerek, yoluna gitmesi konusunda yine uyardı. Ancak o bıçakla gelmeye devam ediyordu. Bu sırada O.T. engelli adamın elindeki bıçağı aldı ve sapladı. Biz de olay yerinden kaçtık. İki gün sonra izni biten O.T. cezaevine döndü."

Polis, cezaevi yönetimine yazı yazarak O.T.'nin cinayet şüphelisi olarak sorgulanması gerektiğini bildirdi. M.M. ise sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve adı açıklanmayan üçüncü kişinin ise arandığı belirtildi.