Nizip'te minibüs şoförlüğü yapan 2 çocuk babası Sabri Çakır, 2003'te minibüsüyle bir aileyi Kahramanmaraş'taki düğüne götürmek üzere yola çıktı. İddiaya göre direksiyon başında uyuyan Sabri Çakır'ın yönetimindeki minibüs, şarampole yuvarlandı. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, sürücü Sabri Çakır ise ağır yaralandı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sabri Çakır'ın omurilik felci geçirdiği tespit edildi ve yüzde 95 çalışamaz raporu verildi.

Yatağa mahkum olup yaşamını sürdüren ve engelli yardımıyla ailesini geçindiren Sabri Çakır hakkında Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuksuz yargılandı. Duruşmalara da gitmeyen Sabri Çakır, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza Yargıtay'da da onanıp, kesinleşti.

20 Ocak'ta Sabri Çakır'ın evine gelen polis ekibi, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı nedeniyle, tekerlekli sandalye ile birlikte bir minibüse bindirip, Gaziantep Cezaevi'ne götürdü. Omurilik felçlisi eşinin cezaevine gönderilmesine tepki gösteren 38 yaşındaki Songül Çakır, kiracı olarak oturdukları evden taşındıkları için kendilerine bir tebligat gelmediğini öne sürdü.

Kazadan sonra eşinin yatağa mahkum hale geldiğini ve tekerlekli sandalye ile dışarıya çıkabildiğini anlatan Çakır, "Bu olaylar karşısında zaten çok mağdur olduk. 2 çocuğumla birlikte kirada oturuyoruz. Eşim zaten bakıma muhtaç, üstelik yatalak. Şimdi cezaevinde ona kim bakacak? Tuvalet ihtiyacını dahi çocuklarımın yardımıyla gideriyordu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'dan sesimizi duymasını istiyoruz. Ne olur eşimi kurtarın" diyerek dert yandı.

Sabri Çakır'ın kayınbiraderi 42 yaşındaki Mehmet Yücel ise eniştesinin böyle bir durumda iken cezaevine gönderilmesine anlam veremediğini belirterek, "Eniştem ve kardeşim iki çocuğuyla birlikte, zaten kıt kanaat geçiniyorlardı. Şimdi eniştem cezaevinde perişan olacak, kardeşim ve yeğenlerim de burada sefalet çekecek" dedi.



Mİ(OA/ESM)