Çırağan Sarayı önünde saat 04.30 sıralarında meydana gelen olay edinilen bilgiye göre şöyle gelişti; 34 VZ 3926 plakalı araçla gezintiye çıkan 4 kişi, Beşiktaş meydanda trafik uygulamasına girmeyerek kaçmaya başladı. Dur ihtarına uymayan araç ve polis arasında kovalamaca başladı. Ortaköy yakınlarında "U Dönüşü"nün yasak olduğu yerden dönen şüpheli aracın ön sağ tekerleği yerinden fırladı. Buna rağmen şüpheliler 3 teker üzerinde ilerleyen araçla kaçmaya devam etti. Çırağan Sarayı önüne gelen şüpheli aracın sürücüsü Cafer Kaplan'ın kullandığı kamyonete arkadan çarptıktan sonra, kamyoneti sollamak istedi. Tam bu sırada karşıdan gelen Mehmet Emin Öztürk'ün kullandığı ve içinde yolcu olan taksiyle kafa kafaya çarpıştı.

ARAÇTAN ÇIKIP KAÇMAYA DEVAM ETTİ

Taksiyle kafa kafaya çarpışan araçtan çıkan bir şüpheli, yaya olarak kaçmaya devam etti. Polis yaya olarak kaçan şüpheliyi kovalamaca sonucu yakaladı. Kaza sonucu ortalık savaş alanına dönerken, taksi içindeki Zeynep Kahraman, Hatice İsmail, Cem Horada ve şüpheli aracın sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

LASTİKSİZ KAÇTILAR

Olay yerine gelen sağlık ekipleri şüpheliyi ambulansla hastaneye götürdü. Bir görgü tanığı yaşanan kazayla ilgili, ters yönden 'U' dönüşü yaptı. Lastiği fırladı. Ekip arabası peşine düştü.' dedi. Kamyonet şoförü Kaplan ise, Çırağan Sarayından çıktım. Sağ şeritteyim. Geldi arkadan vurdu. Ondan sonrada karşıdan gelen taksiye vurdu. Polis kovalıyordu. Araçtan indikten sonra da polisten kaçtı. Ancak polis yakaladı.' dedi. Taksi şoförü Öztürk; ben normal şeridimde gidiyordum. Önündeki aracı sollamak isterken kafa kafaya çarpıştık.' dedi. Polisten kaçan dört şüpheli polis tarafından gözaltına alınarak Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

UA (ET)