Olay dün saat 22.00 sıralarında, bir fabrikada çalışan İzzet Özdağ’ın kendilerine ait Taşpazar Mevkisi’nde bulunan 10 dekarlık tarlaya incir toplamaya giden eşi Ömrüye Özdağ, babası İbrahim Özdağ, annesi Sezer Özdağ ve yanlarında çalışan İsmail Su’yu cep telefonlarından arayıp ulaşamaması üzerine ortaya çıktı. Evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlaya giden İzzet Özdağ, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Özdağ, tarlalarında babası İbrahim Özdağ (52), annesi Sezer Özdağ (48), eşi Ömrüye Özdağ (26) ve çalışanları İsmail Su’nun (47) ayrı ayrı yerlerde cesetlerini buldu. İzzet Özdağ’ın ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, dört kişinin cesedinin yanı sıra komşu tarladaki çadırda kalan Raşit Taşpazar’ın da başından vurulmuş cesedini buldu.

EŞİNDEN BOŞANMIŞ, TARLADA ÇADIRDA KALIYORMUŞ

Yapılarn araştırmada, eşinden bir süre önce boşanan, bir kısmı hazineye bir kısmı da kendisine ait olan tarladaki çadırda kalan Raşit Taşpazar’ın, dört kişiyi öldürdükten sonra pompalı tüfekle canına kıydığı belirlendi. Cesetler otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsilerinde, ateşli silah yaralanması sonucu hayatlarını kaybettikleri belirlenen İbrahim Özdağ, eşi Sezer Özdağ, gelini Ömrüye Özdağ ve İsmail Su’nun cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Raşit Taşpazar’ın cesedinin ise, diğerlerinden farklı zamanda otopsi yapılacağı için daha sonra gönderileceği öğrenildi.

2 YIL ÖNCE TEHDİT EDİP, 8 AY CEZA ALMIŞ

Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, Raşit Taşpazar’ın iki yıl önce tarla komşusu İbrahim Özdağ’la, tarlalarının ortasında bulunan bir tek zeytin ağacı için tartıştığı ortaya çıktı. Sık sık Özdağ’ı tehdit ettiği öne sürülen Taşpazar’ın, yaklaşık bir yıl süren mahkeme sürecinin ardından da 8 ay ceza aldığı belirtildi. Dün de Taşpazar’ın, sık sık 'Sınıra yaklaşırsanız öldürürüm' diye tehdit ettiği İbrahim Özdağ ve ailesiyle karşılaşınca bir kez daha tartıştığı, ardından da yanındaki tüfekle ateş ederek hepsini öldürdüğü saptandı. Taşpazar’ın Özdağ ailesiyle, sahibi olduğu tarlanın hazine arazisinda kalan bölümündeki ağacın kendisine ait olduğunu iddia edip sürekli tartıştığı, zeytinlerin toplanmasına izin vermediği ve tarlalarından su geçirmek istemesine karşı çıkıldığı için kinlendiği öne sürüldü.

2 HAFTA ÖNCE DE ORAKLA SALDIRMIŞ 

Daha önce dayısı Mehmet Nazilli’yle de bıçaklı kavgaya karışan Taşpazar’ın, iki hafta önce de Özdağ ailesine orakla saldırdığı, araya girenler tarafından yatıştırıldığı belirtildi. Özdağ ailesin yakınları, bu olaydan sonra güvenlik güçlerine şikayette bulunmalarına rağmen ilgilenilmediğini ileri sürdü. Olay yerinde geriye toplanmış sepet dolusu incirler kaldı.

'HAKSIZDI, SONUNDA BUNU DA YAPTI'

Tarihiyle ünlü Birgi Beldesi'nde meydana gelen katliam büyük üzüntüye neden olurken, duyanlar kulaklarına inanamadı. Babasını, annesini ve eşini kaybeden İzzet Özdağ, gözyaşlarına boğuldu. İzzet Özdağ’ın 10 yıllık eşi Ömrüye Özdağ ile tüp bebek sahibi olmayı planladıkları kaydedildi. Ömrüye Özdağ’ın, kayınpederi ve kayınvalidesi öldürüldükten sonra kaçmak isterken vurulduğu da belirlendi. Yakınları tarafından güçlükle teskin edilen İzzet Özdağ, "Her şey o ağaç yüzünden başladı. O kendisinin, biz de kendimizin olduğunu söylüyorduk. Daha sonra tarlaların ortasından su geçirmek istedik. Buna da karşı çıktı. Haksızdı. Sonun da bunu da yaptı. Ben onlarsız ne yaparım?" diye gözyaşı döktü. 

'HEP UZAK DURMAYA ÇALIŞTILAR AMA OLMADI'

Cenazeleri teslim alan Özdağ’ın damadı Bülent Topçu ise, "İki yıldır 'sınıra yaklaşırsanız öldürürüm' diyordu. Sonunda dediğini yaptı. Bizimkiler hep uzak durmaya çalıştı ama olmadı. İnsan nasıl bir tek zeytin ağacı için böyle yapar anlamıyorum" dedi. İbrahim Özdağ’ın ağabeyi Tahir Özdağ ise, "Ağacın kimin olduğunun belirlenmesi için 'hukuki yollara başvur' dedik, ama dinlemedi. Tarlalar hiç yoktan mezar oldu" diyerek yaşananlara isyan etti.

Öldürülen 4 kişi, Çarşı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.



TT(İÖ/COŞ)