Ramazan bayramını İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüş yolunda trafiğin rahatlatılması amacıyla İzmit-Gebze arası TEM Otoyolu'nun her iki şeridi de İstanbul yönüne doğru trafiğe açılmasına rağmen İzmit geçişinde akşam saatlerinde trafik yoğunluğu devam etti.

Bayram tatillerini memleketlerinde ve İstanbul dışında geçiren tatilciler öğleden sonra TEM Otoyolu'nda ve D-100 Karayolu'nda yoğunluk oluşturdu. Akşam saatlerinde TEM Otoyolu Gültepe Rampasında İstanbul istikametine doğru yoğunluk yaşandı. TEM Otoyolu'nun her iki şeridi de İstanbul yönüne doğru trafiğe açılmasına rağmen kuzey şerit de araçlar yavaş seyrederken, güney şeridinde ise hafif bir yoğunluk yaşandı.

TEM Otoyolu'nda İzmit Gebze arasında D-100 Karayolu'na çıkamadıklarını söyleyen Mehmet Dönmez isimli sürücü, "D-100 çıkışları kapatılmış. TEM İzmit geçişi çok yoğun olduğu için ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

TEM Otoyolu'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle İstanbul'a gece yarısı ulaşmayı umduklarını söyleyen Zühtü Yılmaz, "Sakarya'dan İzmit'e kadar hızlı bir şekilde geldik. Fakat İzmit'te trafik kilitlendi. Her iki yolunda İstanbul'a doğru yönlendirildiğini duymamıştık. Eğer zamanında haberimiz olsaydı Güney şeritten hızlı şekilde giderdik. Şuanda gece yarısı İstanbul'da olmayı planlıyoruz" dedi.

 

EA (MB/RT)