Kadıköy’de yaşanan olaylar sonrasında 48 kişi gözaltına alınmış zanlılar dün adliyeye sevk edilmişti. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 48 zanlıdan sadece İlhan T. polis aracına meşale attığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.


GÜVENLİK KAMERALARINDA GÖRÜNTÜSÜ YOK


Fenerbahçe As Başkanı İlhan Ekşioğlu’na ait benzin istasyonunda polis araçlarının içine yanan meşale atmakla suçlanan İlhan T.’nin güvenlik kameralarına yakalanmadığı belirtildi. Ancak İlhan T.’nin olayın görgü tanıklarından biri tarafından araçlara meşale atan kişi olarak teşhis edildiği öğrenildi.


İFADESİNDE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ


Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde ifade veren İlhan T., “Maç günü bilet bulamadığımız için, arkadaşlarla Kızıltoprak'a gittik.  Stada yakın bir kafede maç izledik. Maç bittikten sonra arkadaşlarla kafeden çıktık. Kızıltoprak'a doğru yürürken, polisin, taraftara gaz attığı müdahaleyi gördük. O sırada ortalık karıştı. Ben de arkadaşlarımı kaybettim ve kendimi benzin istasyonun da polis panzerinin yanında buldum. Çıkan olaylarda kaçmaya çalıştım. Bu sırada arkadaşlarımı telefonla aradım. Gazdan etkilendim. Gördüğüm polis araçlarına herhangi bir saldırıda bulunmadım. Ben suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Polisin, Fenerbahçe tribün liderleri ile bağlantısının olup olmadığını sorulması üzerine İlhan T., "Ben Fenerbahçeli tribün liderlerinden kimseyi tanımıyorum. Olaylarda yalnız kalınca arkadaşlarımı telefonla aradım 'Neredesiniz' diye. Bu sırada polis beni yakaladı" dye cevap verdi.


Emniyet yetkilileri olayla ilgili çalışmanın halen devam ettiğini ve kimlikleri tespit edilecek kişilere yasal işlem yapılacağını söyledi.


(BB)