Alsancak’ta tek tekerlekli bisikletle akrobatları bile kıskandırıcak yetenekle kaldırımda giden ve Solowheel'in kenteki öncülerinden biri olan Giselle Levi Eskinazi’yi görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Aynı zamanda bir el çantası gibi katlanabilen ve taşınması son derece kolay olan yokuş aşağı, yukarı, taşlı, topraklı her türlü yolda kullanabilen bu bisikletin yakın zamanda şehir trafiğinin stresinden kurtulmak isteyenlerin can simidi olması bekleniyor.

Solowheel’i ustalıkla kullanan Hollanda doğumlu Giselle Levi Eskinazi İstanbul’da büyüdüğünü evlenip İzmir’e Alsancak’a yerleşince hayatının genel olarak yürüme mesafelerinde geçmeye başladığını belirtti. Eskinazi, "İş ev, İtalyanca kursum, alışveriş ve cafeler yaşamımım önemli bir parçası. Kendime sürekli bir bisiklet almayı, hatta katlananlardan almayı düşünüyordum. Solowheel ile karşılaştığım gün, İzmir’de kullanılabilecek en rahat ve çevre dostu aracı bulduğumu anladım. Solowheel ile sokağa çıktığım ilk günden beri her yere onunla gider oldum. Her hava koşulunda, yokuş yukarı aşağı fark etmeden rahatlıkla ulaşmak istediğim her yere gidiyorum. Çevreden epey dikkat çekiyor" dedi.

Eskinazi, Solowheel’ın tek tekerlekli ve elektrikli bir bisiklet olduğunu belirtti. Eskinazi, "Olabildiğince düzgün toprak, asfalt ve taş yollarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Parklarda, yazlıkta, tatilde, metroda, fuarlarda her alanda gezilebiliyor. Yokuş aşağı inerken pili kendini şarj ediyor olması da güzel özelliklerinden biri. Vardığım noktada iki yanındaki pedalları kapatıp çanta gibi elimde istediğim yere götürebiliyorum. İçindeki denge sağlayıcı özelliği binmeyi kolaylaştırıyor. Öğrenmek çok kolay, kendinizi biraz ileriye verdiğinizde gidiyorsunuz, durmak için de biraz topuklara doğru ağırlık vermek yeterli. Bu esnada vücuttaki birçok kas çalışıyor, yani tembel işi değil, dengede durmak ve ilerlemek epey bir spor yaptırıyor. Bayan erkek herkese tavsiye ederim. Özellikle şehir tarafiğinde stres girenler için ideal" diye konuştu.

Solowheel, şu anda internette bin 500 dolara satılıyor. 12 kilo ağırlığındaki solowheel 45 dakika şarzla 20 kilometre yol gidiyor.



MO(İÖ/BT)