Suçlamaları kabul etmedikleri gibi uyuşturucunun ele geçirildiği aracı kullanan Ertan'ı da tanımadıklarını ileri süren Çelebi, kendilerini gözaltına alan polislere parmağındaki tek taş pırlanta yüzüğü göstererek Geçer ile yeni evli çift olduklarını ve balayına gittiklerini iddia etmişti.

Geçen 13 Ağustos'ta Hatay'dan İzmir'e uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı yönde ihbar alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Adana'daki geçiş güzergahlarında önlem aldı. Öncü olduğu ileri sürülen otomobili D-400 Karayolu İncirlik girişinde durduran polis ekipleri, içerisindeki Sevda Çelebi ile Enis Geçer'i gözaltına aldı. İddiaya göre; şüpheliler, yeni evlendiklerini ve balayına gittiklerini söyledi. Samimi görüntü sergileyen çiftten Sevda Çelebi, parmağındaki tek taş pırlanta yüzüğü göstererek, polisleri evli olduklarına inandırmaya çalıştı.

Ekipler, 10 dakika sonra da uyuşturucunun taşındığı otomobili, aynı bölgedeki bir akaryakıt istasyonunda park halinde buldu. İçerisindeki Adnan Ertan gözaltına alınırken, araç içerisinde yapılan aramada ise 3 ayrı paket halinde toplam 18 kilo 200 gram esrar ele geçirildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Adnan Ertan tutuklanırken, Ertan'ı tanımadıklarını ileri süren Sevda Çelebi ile Enis Geçer ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Yeni kurulan 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, 3 sanık hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)