Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde, belde belediyelerinin kapatılmasını öngören Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı protesto eden Ferhat Gedikli, Alanya'da da aynı eylemi yaptı. Üzerinde 'Beldelerimizi kapatırsanız, biz de sizin defterinizi kapatırız' yazan tişört ve elinde 'Oğlum bak git! Beldeme dokunma' yazan dövizle Alanya'nın Demirtaş, Kargıcak ve Mahmutlar belde belediyeleri önünde eylem yapan Gedikli, vücuduna sardığı zincirle basına açıklama yaptı.

Mahmutlar Belediyesi önünde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Şimşek ve bazı vatandaşlar tarafından karşılanan Ferhat Gedikli, TBMM'ye sunulan yasa tasarısının eyalet sistemine geçişin ön adımı olduğunu iddia etti. Vatandaşların 'Sizlere daha iyi hizmet sunacağız' diyenlere asla inanmaması gerektiğini dile getiren Gedikli, "Buraya tüm kilitleri ve zincirleri kırmaya geldim. Belediyemize kilit vurdurmayacağız. Tüm zincirleri koparıp atacağız" dedi.

Mahmutlar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Şimşek ise "25 bin yerli, 5 bin yabancının yaşadığı Mahmutlar Beldesi, Antalya il merkezine 150 kilometre mesafede. Bu mesafeden dolayı beldemize hizmet gelmesinin daha zor olacağını düşündüğüm için bu eyleme destek veriyorum" diye konuştu.

Mahmutlar beldesinde yaşayan 55 yaşındaki Sudi Çandır ise "Adı büyük, ancak mantığı küçük olan bu yasayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu yasa tamamen siyasi içeriklidir" dedi.

Belediyelerin kapısına vurulacak kilitleri kıracaklarını belirten Gedikli, daha sonra sembolik olarak bir asma kilidi kırdı.

Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya),