Emekli işçi Zahit Fidan, geçtiğimiz aylarda göğsündeki kronik ağrı ve nefes darlığı şikayetiyle bir sağlık kurumuna başvurdu. Yapılan anjiyonun ardından kalp ve damarlarında bir sorun olmadığı bildirilen Fidan, evine gönderildi. Şikayetleri sona ermeyen Fidan’a başvurduğu bir başka sağlık kurumu tarafından bu kez bronşit teşhisi konuldu. 6 ay süren bu tedaviden de bir sonuç alamadı ve kullandığı ilaçlar nedeniyle ciğerinde ödem oluştu.

Yürüyemez hale gelen ve son olarak başka bir sağlık kurumuna başvuran Fidan’ın yapılan tetikler sonucu kalbindeki sorun ortaya çıkarıldı. Çift kalp kapakçığından biri doğuştan çalışmayan Fidan, Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu ve Opr Dr. Elif Ceylan Uyanık tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Operasyonla ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu, "Kardiyoloji servisimizde Uzm. Dr. Hakan Özkan ve Doç. Dr. Tahsin Bozat tarafından yapılan incelemede normalde kalpte; çift yaprakçık olması gereken mitral kapağın tek yaprakçıkla çalıştığı ve bu nedenle ileri derecede kan kaçırdığı tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata aldık ve son derece başarılı geçen operasyon neticesinde hasta sağlığına kavuştu. Nedeni doğumsal bir anomali olan bu hastalık literatür taramalarında nadir olarak rastlanan bir durum" diye konuştu. 

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Zahit Fidan, yıllar sonrası rahat nefes almasını sağlayan doktorlara teşekkür etti.



NG(FK/SS)