Ankara'da ailesinden habersiz çeteden yüksek faizle borç para alan ve ödemediği için de dövülen bir kadının şikayeti üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 5 ay boyunca çeteyi takibe alan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Çetenin, paravan olarak kurduğu şirketin bürosuna baskın yapan ekipler, çete lideri olduğu ileri sürülen Mehmet S. ile 7 adamını gözaltına aldı.

Çetenin kullandığı işyerlerinde yapılan aramalarda 8 ruhsatsız tabancı, 3 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 500 fişek, cop, muşta, sallama tabir edilen kılıç, başkalarına ait kredi kartları, borçlulara ait listeler ve çok sayıda mağdura imzalattırılan senetler ele geçirildi.

İŞKENCE ODALARI

Çetenin, nakit sıkışıklığı çekenlere senet karşılığında yüksek faizle borç verdiği ve borcunu ödemeyenleri silahla tehdit edip işkence yaptığı belirlendi. Çetenin açtığı işyerlerinde işkence odaları oluşturduğu borcunu zamanında ödemeyenleri işkence odalarına alarak, önce copla dövdüğü, yine parayı tahsil edemediği zaman da falçata ve çeşitli işkence aletleriyle işkence yaptığı ortaya çıktı. 

HİÇ BİTMEYEN BORÇ

Çetenin senet imzalatırarak borçlandırdığı 70 mağdur, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek şikayetçi oldu. Kadın mağdurlardan E.K., ailesinden habersiz çeteden 20 bin TL borç aldığını ve buna karşılık senet imzaladığını belirterek, "Daha sonra çeteye her ay para ödemesi yaptım. 20 bin TL almama rağmen 40 bin TL ödeme yaptım. Buna rağmen halen borcumun bulunduğunu söylediler. Ödemeyince de tehdit ederek işyerlerine götürüp işkence yaptılar" dediği öğrenildi. Çetenin, şahıslara toplam 300 bin TL borç para verdiği, buna karşılık 2 milyon TL aldığı kaydedildi.