Evinin önünde 1 yıl önce otururken amcası Cihan Atasoy yönetimindeki traktörün manevrası ile römorkun üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Kastamonu Şerife Bacı Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınan küçük Emre, Ankara Dış Kapı SSK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 2 aylık tedavi sonrası hayata tutunan Emre, idrar yollarının patlaması sonucu sondayla yaşamaya mahkum kaldı. Baba Mustafa Atasoy, doktorlar tarafından oğlunun tedavisinin Türkiye’de yapılamadığını, Londra’daki bir hastanede mümkün olabileceğini belirtirlerken çaresiz kaldığını söyledi.

Talihsiz Emre’nin çiftçilikle geçinen babası Mustafa Atasoy, ekonomik durumunun iyi olmadığını yeşil kartlı olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Maddi imkanımız sıfır kendim yeşil kartlıyım, çiftçilik yaparak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum hangi parayla çocuğumu tedavi ettireyim. Çocuğumu tedavi ettirememem beni kahrediyor Devletten bu konuda yardım istiyorum. Tedavinin 60 bin TL’ye yapılabileceği söylendi bize. Benim böyle bir imkanım yok. Yetkililere sesleniyorum bize sahip çıkın. Çocuğumun okula gitmesine doktorlar izin vermiyor, ama Emre okumak, eğitimini tamamlamak istiyor. arkadaşlarının yanında çok mahçup. Bu halini görünce ciğerim sızlıyor. Tek dileğim, oğlumun sağlığına kavuşması."

"TEDAVİ OLMAK VE ARKADAŞLARIMLA TOP OYNAMAK İSTİYORUM"

Geçirdiği kaza sonucu Sonda’ya mahkum olan Emre, arkadalarım gibi koşmak, eğlenmek istiyorum. arkadaşlarım okulda top oynarken, onları uzaktan izliyorum. geçirdiğim bu kaza sonucu hareketlerim kısıtlandı adımlarımı hızlandırmam, yada yere sert basmam dahi bana acı veriyor. Bu sonda’dan kurtulmak ve sağlığıma kavuşmak istiyorum. ailemin maddi imkanı yok, Devletimizden ve Hayırsever vatandaşlardan bana yardım elini uzatmasını istiyorum" dedi.

Küçük Emre'nin annnesi Zefure ise, "Çocuğumun bu halini görmek beni kahrediyor. Oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bize yardım edenlere yapabileceğim tek şey, hayır dua" diye konuştu.



HD(AY/İD)