Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Fuayesi’ndeki sergide, karakalem, sulu ve yağlıboya kullanılarak yapılan 200 tabloya yer verildi. Açılışını Manisa Belediye Başkan Vekili MHP’li Hüseyin Köroğlu, Manisa İl Sağlık Müdürü Murat Türkyılmaz ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ayer’in birlikte yaptığı, sergi büyük ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, 8 yıldır bu tür sergiler açtıklarını belirterek, "Hastanemizde şu an 675 hasta tedavi görüyor. Bu hastalarımıza ilacın yanında rehabilitasyon, sanat ve terapiyle tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Böylece, onların duygularının, iç dünyalarının, hissettiklerinin açığa çıkmasını sağlıyoruz. Yaptıkları resimlerle nasıl bir ruh hali içinde olduklarını anlayabiliyoruz" dedi.

Resim yapmanın bu tür hastaların tedavisindeki önemine değinen Başhekim Ayer, "Şiir, resim, yazı, boya, müzik bir insanın iç dünyasını anlatan en büyük etken. Hastalarımız resimle duygularını şekillendiriyor. Resim rehabilitasyon yöntemi ile hastaya vakit geçirttirmiyoruz. Hastalarımızın maneviyatında, ruhunda ve aklında yaşadığı tahribatın izlerini silmeye çalışıyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Rehabilitasyonlardaki hastalarımızı takip ettiğimizde, pek çoğunda olumlu gelişmeler yaşandığını gördük. Kendi özgüvenlerini kazandılar, topluma daha çabuk adaptasyon sağladılar" diye konuştu. Sergi, 17 Haziran’a kadar gezilebilecek.



İK(İÖ/SS)