Sivas'ta 4 hırsızlık, 2 cinsel taciz ve 1 cinsel istismar suçlarından aylardır Sivas polisi tarafından aranan Adem Yıkılgan, 3 gün önce gelen bir ihbar üzerine Dikilitaş mevkisindeki bir kahvehanede yakalandı. Dün öğle saatlerinde adliyeye çıkarılan ve tutuklanan Adem Yıkılgan, üçüncü kattaki mahkeme salonunun penceresinden atlayarak kaçmaya çalıştı. Yere düşünce her iki ayağının topuklarında da kırıklar oluşan sanık, yakalanarak hastaneye götürüldü. Ayakları alçıya alınan Yıkılgan, polis ekipleri tarafından kapalı cezaevine teslim edildi. Ayaklarının tedavisinin devam etmesi için akşam saatlerinde gardiyanlar ve jandarma ekipleri eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen sanık Yıkılgan, burada mahkum koğuşuna konuldu.

FİLM GİBİ KAÇIŞ 

Mahkum koğuşunda ellerinin kelepçeli olmamasından faydalanan Adem Yıkılgan, önceki gün saat 23.40 sıralarında ayaklarındaki alçılardan birini çıkarıp, sandalye üzerine çıktı. Koğuşun ters tavan şeklindeki kısmına çıkıp, kaplamayı kaldırarak tavan arasına giren Yıkılgan, gardiyanların şüphelenmemesi için de yastığı yatağının içine koydu. Tavan arasında yaklaşık 10 metre ilerleyen ve yandaki başka bir bölüme geçen Adem Yıkılgan, ters tavanın çökmesi üzerine Fizik ve Rehabilitasyon Merkezi'ne düştü. Sesler üzerine gardiyanlar mahkumların bulunduğu odaya ilerlerken, sanık Yıkılgan hastanenin başhekimlik çıkışındaki pencerelerden birini açıp, parmaklıklarını yerinden söktükten sonra kaçtı. Jandarma, polis ve hastane özel güvenlik elemanları üniversite kampüs alanı içinde Yıkılgan'ı aradı ancak bulamadı.

24 SAAT SONRA YAKALANDI

Güvenlik güçleri, firari sanığın alçılı ayağı ile fazla uzaklaşmış olamayacağı düşüncesi ile dün de gün boyu çalışmalarını üniversite kampüs alanı içinde yoğunlaştırdı. Yapılan aramalar neticesinde firari sanık Yıkılgan, hastane binasından 200 metre uzaklıktaki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki kız öğrenci yurdunda saklanırken bulundu. Yıkılgan, jandarma ekipleri tarafından yakalanarak yeniden Sivas Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Ayaklarındaki kırık nedeni ile Yıkılgan'ın tedavisine yine hastanede devam edileceği belirtilirken, sanığın yeni firar girişimini önlemek için güvenlik tedbirlerinin artırılacağı öğrenildi.



GC(EA/AK)