Karakent Köyü'ndeki Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yaklaşık 2 ay önce yaralı olarak getirilen 2 çakır ve 1 şahin, veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından tedavi edildi. Yaralı hayvanlar tedavisinin tamamlanmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinin de katılımıyla bugün 'dünya barışı' için doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Yaralı kuşların hayatını kurtarmak ve yeniden doğaya bırakmak için günlerce uğraştıklarını belirten Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, "Ülkemizde askerlerin, polislerin ve halkımızın bu kadar kolay şehit olması bizim içimize sinmiyor. Bu dünyanın hepimize ait olduğunu düşünüyoruz. Tüm dünyada kanın durmasından yanayız. Bugün tedavi ettiğimiz kuşları, dünya barışı için, akan kanların durması için doğaya bırakıyoruz" diye konuştu.

Kuşların yaralı halde kendilerine getirildiğini anlatan Sarıca, tedavilerinin yaklaşık 2 ay sürdüğünü belirterek, "Kuşları ait oldukları doğaya bıraktığımız için mutluyuz" dedi.