Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı 100'üncü Yıl Mahallesi'nde pide fırını işleten 40 yaşındaki Bahattin A.'ya TEDAŞ'tan 17 bin 979 lira elektrik faturası geldi. Faturanın yeniden incelenmesi için dilekçe veren Bahattin A., bir ay sonra itirazının sonucunu öğrenmek için şirketin kontrolörlerinden Cafer A.'nın yanına gitti. Durumu inceleyeceğini söyleyen Cafer A., iddiaya göre Bahattin A.'yı telefonla arayıp, "Senin itirazın görüşüldü, yerinde bulunmadığı için borcun indirilmedi. Ama bana 4 bin lira verirsen, ben komisyonla görüşüp 5 bin 800 liraya indirilmesini sağlarım" dedi.

SUÇÜSTÜ YAPILDI

Kontrolörün isteği üzerine Bahattin A., Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Bürosu ekipleri, mahkeme kararıyla Bahattin A.'ya seri numaraları alınmış 4 bin lira verdi. TEDAŞ'ın bahçesine gizli kamera yerleştiren polisler, Bahattin A.'yı şirkete gönderdi. Cafer A.'nın TEDAŞ'ın ikinci katındaki odasına giden Bahattin A., kısa süre sonra dışarı çıktı. Bir süre şirketin bahçesinde konuşan Cafer A., Bahattin A.'dan içinde 4 bin lira bulunan zarfı alıp, cebine koydu. Parayı verdikten sonra Bahattin A., TEDAŞ'tan ayrılırken, harekete geçen polisler Cafer A.'yı gözaltına aldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Seri numaraları alınmış paralar üzerinde çıkan Cafer A., "İtiraz dilekçesinin incelenip, borcunun 3 bin 800 liraya indiğini, akşam üzeri bilgisayara yükleneceğini söyledim. Kendisi de yanında 4 bin lira bulunduğunu, akşam gelemeyeceğini söyleyip parayı bana verdi. Makbuzu da daha sonra alacağını belirtti. Ben sadece vatandaşa yardım etmek istedim" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Cafer A., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık Cafer A. hakkında 'icbar suretiyle irtikap' yani 'yerine getirmesi gereken işi yaparken vatandaşı isteği dışında para veya hediye vermeye zorlamak' suçundan 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendi. Sanık Cafer A.'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


Cafer A.: Cafer AYDOĞAN

Bahattin A.: Bahattin Akgün