Türk Eğitim Derneği’nin ABD Ankara Büyükelçiliği desteği ile bu yıl dördüncüsünü yürüttüğü 'Genç İnovatif Girişimcilik Projesi' kapsamında 63 okuldan 315 öğrencinin kurduğu 63 sanal şirket, daha önce üretilmemiş veya üretilmiş ürün üzerinde yaptıkları yenilikçi girişimleriyle yarıştı. 'Arkadaş' adlı sanal şirketle yarışan TED Aliağa Koleji öğrencileri, birinci olarak ABD’ye gezi kazandı. Öğrenciler, çalışmaların da sergilendiği ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bahçesinde, birincilik kupasını Büyükelçi Francis J. Ricciardone ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun elinden aldı.

TED Aliağa Koleji Vakıf Başkanı Deniz Komsuoğlu, proje koordinatörlüğünü Türk Eğitim Derneği’nin yaptığı ve ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı projenin temelinde; Türk gençleğinin yaratıcılığının desteklenmesi, yeniliğin öneminin vurgulanması, sürdürülebilir bir ekonominin oluşması için yenilikçi tabanlı girişimcilikle ilgilenen gençler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yarışmada 'Salvador' adlı sanal şirketle yarışan Denizli Anadolu Lisesi ikinci, 'Ares' adlı sanal şirketle yarışan Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri üçüncü, 'Hayal Ortakları' adlı sanal şirketle yarışan TED Ankara Koleji öğrencileri dördüncü, 'Alaz' adlı sanal şirketle yanışan Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri beşinci ve 'Armadillo' adlı sanal şirketle yarışan Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencileri altıncı oldu.



MO(İÖ/BT)