Geçen yıl mayıs ayında meydana gelen olayda evli olan S.E., arkadaşı T.K. ile birlikte bir yakınlarının düğününde, daha önceden tanıdığı evli ve 1 çocuk annesi Ö.K. ile karşılaştı. İddiaya göre S.E., arkadaşıyla birlikte genç kadını zorla otomobiline bindirerek kaçırdı. S.E., ilçede ağaçlık bir alana götürdüğü kadına otomobilde tecavüz etti ve dövdü. S.E., daha sonra kadını ilçe merkezinde aracından indirdi. Karakola giden Ö.K.'nın şikayeti üzerine S.E. ve T.K. gözaltına alındı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.E. hakkında, 'Cebir, tehdit ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.E., kendisine yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan arkadaşı T.K. ile birlikte bugün Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Ö.K. yer almadı.

Sanık S.E. savunmasında, Ö.K. ile daha önce 2 ay boyunca cinsel ilişki yaşadıklarını, evliyken böyle bir şey yaptığı için pişman olduğunu, ancak olay günü ilişkiye girmediklerini ileri sürdü. Ö.K.'nın kendi isteği ile aracına bindiğini söyleyen S.E., "Ben onu evine bırakmak istedim. O sırada kardeşinin bizi takip ettiğini fark ettik. 'Beni bırakma, bana sahip çıkacaksın' dedi. İlçe merkezinde zorla araçtan indirerek kaçtım" dedi.

 Hakimin, olay sonrası Ö.K.'nın üzerinden alınan sperm örneklerinin kendisine ait olduğunun belirlendiğini hatırlatması üzerine sanık S.E., "O gün ilişkiye girmedik. Daha önce ilişkiye girdiğimizde giydiği iç çamaşırını çantasında taşıyordu. Rapor için onu vermiş olabilir" diyerek kendisini savundu.

Mahkeme, 2 sanığın tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verirken, duruşma ertelendi.



GG(EE/AAA)