Olay, geçen 25 Haziran günü merkeze bağlı Yakutiye İlçesi Kongre Caddesi'nde meydana geldi. Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.K., aynı okuldan 21 yaşındaki T.O. ile bir süre birlikte oldu. T.O., teyzesinin oğlu K.C.'dan kadın arkadaşını telefonla aratırken, elinde video görüntüleri olduğunu ileri sürerek yüz yüze görüşme isteminde bulundu. Üniversiteli A.K. ile buluşan K.C. ve T.O., diğer teyze çocuğu Y.Y. ile birlikte Palandöken Kayak Merkezi'ne çıktı. Otomobilde T.O. ve Y.Y. ile içki içen A.K. sarhoş oldu. A.K. ile birlikte teyze çocukları arkadaşlarının bekar evine gittiler. Evde bulunan 2 kişiyle birlikte 5 kişi, iddiaya göre genç kızla ilişkiye girdi. Ertesi sabah uyanan A.K.'nin şikayet üzerine yakalanan eski sevgili T.O., 29 yaşındaki K.C., evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Y.Y., evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki A.K., evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki B.K. tutuklandı. A.K., savcılıkta verdiği ifadesinde, okuldan arkadaşı T.O. ile bodrum katında bir eve gütürüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"Evde bir odaya geçtim ve uyumaya başladım. Gözlerimi açtığımda üzerimde sadece tişört ve hırkam vardı. T.O., yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyumuşum. Yine gözlerimi açtım bu kez K.C., benimle cinsel ilişkiye giriyordu. 'Ağabey, dur yapma' dememe rağmen devam etti. Ağlamaya başladım, aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sarhoş olduğum için kafamı kaldıramıyordum. Sabah, adını A.K., olarak öğrendiğim kişi odaya girdi. Evin sahibi olduğunu, cinsel ilişkiye girmek istiğini söyledi. Kabul etmedim. Aradan 5-10 dakika geçmeden A.K., odaya yeniden geldi ve benimle cinsel ilişkide bulundu."

'Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı, kişi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 5 sanık hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 12.5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istendi. Suçlamaları kabul etmeyen A.K., B.K., Y.Y., mağdurla cinsel ilişkiye girmediklerini söyledi. A.K., ile gönül ilişkileri bulunduğunu belirten T.O. ise, "Daha önceleri de A. K., ile cinsel ilişkiye giriyorduk. Aramızda karı- koca ilişkisi vardı. Olay günü beraber gezdik. Eve geldik, yine ilişkiye girdik. A.K., sabah beni uyandırdı. Ayakkabılarımı, elbisemi temizledi. Kol kola girdik okula gittik."

A.K., ile arkadaş olduklarını daha önceleri aynı evde kaldıklarını aynı yastığa baş koyduklarını anlatan K.C. da, "A.K. beni yanına çağırdı. 'Hani benimle yatacaktın' dedi. Tahrik etti. Ben de dayanamadım birlikte olduk" diye konuştu.

T.O., ile önceden sevgili olduklarını anımsatan A.K., ise şunları anlattı:

"T.O.'yu çok seviyorum. T., sevgilimdi sonra beni terk etti. Yeni kadın arkadaşıyla birlikte okula gelmeye başladı. İntikam almak için böyle bir plan yaptım. İşlerin bu noktaya geleceğini düşünemedim. T.O. ve K.C. ile kendi rızamla ilişkiye girdim. Diğer şahıslarla ilişkiye girmedim. Şikayetçi değilim. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum her türlü sonuca razıyım."

A.K.'nın ifadesi üzerine Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, genç kadına yaptığının suç olduğunu, iftiraya gireceğini, hapis cezasına çarptırılabileceğini hatırlattı. A.K., "Sonucuna razıyım. Pişmanım sizin huzurunuzda hepsinden özür diliyorum" dedi.

Sanık avukatlarından Faruk Terzioğlu, ifade tutanaklarında olayların açıkca yazılmasına tepki gösterdi. Olayın pornografik, magazinleştirilmesinden şikayetçi olduğunu vurgulayan Terzioğlu, ifade tutanaklarına geçilirken detaya gerek olmadığını söyledi.

Mahkeme, sanık Y.Y., A.K., B.K.'nin mağdura karşı nitelikli cinsel saldırı suçunun olmadığına kanaat getirdi. Heyet, T.O. ve K.C.'nin ise, mağdura karşı nitelikli cinsel ilişki fiilinin suç olarak tanımlanmamış olması nedeniye 5 sanık hakkında beraat ve tahliye kararı verdi. Mahkeme heyeti, A.K.'nın sanıklar hakkında 'Kişişi hürriyetinden yoksun kılma, iftira ve kamu aleyhine suç uydurmak' suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.



HP(KS/İD)