Hocalar İlçe Sağlık Ocağı'nda ebe hemşire olarak görev yapan 2 çocuk annesi E.Ç., geçen haziran ayında Hocalar İlçe Emniyet Amiri E.İ.'nin 2 arkadaşıyla birlikte kendisine tecavüz ettiğini iddia etti. İlçe Kaymakamlığı ve Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak şikayetçi olan E.Ç., Emniyet Amiri E.İ. ve yanındaki 2 kişi ile birlikte alkol aldıklarını, E.İ. ve arkadaşlarının tecavüzüne uğradığını ileri sürdü. Dövüldüğünü de iddia eden E.Ç., bu tecavüz sonucunda hamile kaldığını ileri sürdü.

İddialar üzerine Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı, E.Ç.'nin hamile olup olmadığını, hamile ise kimden hamile kaldığının belirlenmesi için tahlil yapılmasını istedi. Olaydan sonra Emniyet Amiri E.İ., polis memuru O.A. ise açığa alındı. Hemşire E.Ç. ise Sultandağı İlçesi'ne tayin edildi.

ÇOCUK POLİS MEMURUNDAN

Yapılan muayenede hemşire E.Ç.'nin 60 günlük hamile olduğu belirlendi. Bunun üzerine Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, çocuğun kimden olduğunu belirlemek için şüphelilerden ve hemşire E.Ç.'den DNA örneği aldı. DNA eşleştirmesinde E.Ç.'nin polis memuru O.A.'dan hamile kaldığı belirlendi. Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, hazırladığı DNA raporunu 16 Ağustos 2012'de Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

'İFTİRANIN BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?'

DNA raporunun kendisine de ulaştığını belirten Hocalar İlçesi eski Emniyet Amiri E.İ., olayın tamamen komplo olduğunu ve suçsuzluğunun bu raporla ortaya çıktığını söyledi. Çocuğun babasının DNA raporuna göre polis memuru O.A.'dan olduğunun tespit edildiğini anlatan E.İ., "Günlerce, haftalarca hatta aylarca sıkıntı çektim. Şimdi bu iftiranın bedelini kim ödeyecek?" dedi.

'AYLARCA MAĞDUR OLDUM, HAKKIMI ARAYACAĞIM'

Suçlamalar nedeniyle açığa alındığını kaydeden E.İ., "Bu olay gündeme geldiğinde en başından beri 'komplo' olduğunu söyledim. Böylesi çirkin bir olaya adım karıştığı için utanç duyuyorum" dedi.

Hemşire E.Ç.'nin karakol amiri olan polis memuru O.A. ile ilişkisi olduğunu ileri süren E.İ., "İkisinin gönül ilişkisi vardı. O.A.'yı karakol amirliği görevinden aldım. Bu nedenle intikam almak için böyle bir komplo kurdular, iftira attılar. Yasalar çerçevesinde hakkımı arayacağım" diye konuştu.

Diğer yandan hemşire E.Ç.'nin haziran ayı sonunda 60 günlük olan erkek bebeği aldırdığı kaydedildi.