Unkapanı Mahallesi'nde 2010 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, 2 çocuk annesi N.Y. boşanma davası açtığı kocasından korktuğu için eşini tanıdığı Yaşar K.'dan yardım istedi. Yaşar K. da kadının bu isteğini kabul ederek onunla duruşmalara gidip gelmeye başladı. Bu süre içinde de kadına ilgi duyan Yaşar K., N.Y.'ye onu sevdiğini söyledi. Ancak N.Y. olumlu yanıt vermedi. Bunun üzerine Yaşar K., boşanma davasına tanık olarak birini bulduğunu söyleyerek N.Y.'yi bir eve götürdü. Burada N.Y. ile zorla ilişkiye girmek isteyen Yaşar K., kadının kaçıp şikayetçi olması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Yaşar K. bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yaşar K., N.Y. ile 7 aydır gönül ilişkileri olduğunu ileri sürdü. N.Y.'nin kendisinden yardım istediğini söyleyen Yaşar K., "Eşine boşanma davası açtığını ve korktuğu için benden kendisini korumamı istedi. Bu şekilde kendisiyle görüşmeye başladık. Dava boyunca kendisiyle adliyeye gelip gitmeye başladım. Daha sonra aramızda yakınlaşma oldu. Kendisiyle defalarca çeşitli yerde buluştuk. 7 ay boyunca haftanrın 4-5 günü birlikteydik. Benim evimde, onun evinde, bazen otelde birçok kez onunda rızasıyla cinsel ilişkiye girdik" diye konuştu. Olayın meydana geldiği yerin evlerin iç içe olduğu bir mahalle olduğunu ve polis merkezine 50 metre uzaklıkta bulunduğunu belirten Yaşar K., beraatini istedi.

Son duruşmaya katılmayan N.Y. ise önceki duruşmalarda verdiği ifadede sanığın kendisine tecavüz etmek istediğini ileri sürerek aralarında gönül ilişkisi olmadığını söyledi. Eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri süren N.Y., "Ben onun eşini de tanırım. Bu sebeple kendisinden benimle duruşmalara gelip gitmesini istedim. Bir gün beni sevdiğini söyleyince onu tersledim. Olay günü de beni kandırıp taksiye bindirdi. Harabe bir eve götürdü. Girmek istemeyince de zorla içeriye soktu. Bana olan aşkını, ilgisini anlatıyordu. Bu arada da gömleğimin düğmelerini çözüyordu. Bana kötü bir şey yapacağını anlayınca, 'Tamam seninle cinsel ilişkiye gireceğim. Ancak burası çok soğuk üşüdüm. Yorgan getir' diyerek onu başka bir odaya gönderdim. Sonra da ben koşarak evden kaçtım. Eşine gidip her şeyi anlattım" dedi.

Mahkeme, sanığın üzerine atılan suçların işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle Yaşar K.'nın beraatine karar verdi.



İA(İS/CK)



Yaşar K.: Kuzubaş