Cinayet geçen 27 Haziran'da Ulaş Mahallesi'nde işlendi. Doğduktan sonra babası cezaevine girince annesi tarafından terk edilen ve halası Adile ile eşi Bilal Dursun tarafından kendi nüfuslarına geçirilip büyütülen Zekiye Dursun, cezaevinden çıktıktan sonra başka bir kadınla yaşamaya başlayan öz babası Şeref Erzurumlu'nun yanına yerleştirildi.

İddiaya göre, Zekiye Dursun, erkek arkadaşına yazdığı mesajı yanlışlıkla babasına gönderince ortalık karıştı. Baba Erzurumlu kızını feci şekilde dövdükten sonra kırdığı cam kül tablasıyla vücudunun çeşitli yerlerinden keserek ağır yaraladı. Zekiye Dursun'un şuurunun kapanması üzerine baba Şeref Erzurumlu, arkadaşları Hakan M., Ali B., Kerem Ş. ile Halil İbrahim G.'den yardım istedi.

Arkadaşları tarafından "Boş bir arazide bu halde bulduk" denilerek otomobille özel bir hastaneye götürülen Zekiye Dursun'un işkence ve dövülerek öldüğü belirlendi. Olayın polise bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Cinayet Büro ekipleri, 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların ilk ifadelerinde Zekiye Dursun'u Kızılhisar Mevkii'ndeki Onkoloji hastanesi yakınlarında boşluk bir arazide bulduklarını ve hastaneye getirdiklerini söyledikleri, Ancak, soruşturma derinleştirilince zanlılar genç kızı evinden aldıklarını itiraf etti. Olayla ilgili gözaltına alınanlardan Ali B. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BABA YAKALANDI

Cinayet zanlısı Şeref Erzurumlu'nun birlikte yaşadığı ve fuhuş yaptırdığı ileri sürülen Zelikan K. da olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. K. ifadesinde öldürülen Zekiye Dursun'un erkek arkadaşına yazdığı mesajı yanlışlıkla babasının numarasına gönderdiğini, bu yüzden babası tarafından dövülüp öldürüldüğünü ileri sürdü.

Kızını erkek arkadaşına mesaj attığı gerekçesiyle öldürdüğü ileri sürülen Şeref Erzurumlu'nun fuhuş yaptırmak, tecavüz, küçük yaşta çocuğu taciz, uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından sabıkaları bulunduğu ve uzun süre cezaevinde kaldığı belirlendi. Baba Şeref Erzurumlu da dün akşam arkadaşı Vedat K.'nın Karataş Semti'ndeki evinde yakalandı. Suçunu itiraf eden Erzurumlu sorguya alındı.