Olay İlkadım İlçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde geçen Ocak ayında ortaya çıktı. İddiaya göre 17 yaşındaki G.S., 2011 yılı Mart ayında hastane bahçesinde evli ve 3 çocuk babası  Serkan K. ile tanışarak arkadaş oldu. İddiaya göre kendisini bekar olarak tanıtan sanığa inanan genç kız, gittikleri bir inşaatta tecavüze uğradı. Ancak bu olayı kimseye anlatamadı. Tehdit edilen G.S., zaman zaman sanık ile görüşmeye devam etti.

Ocak ayında ise Serkan K., genç kızın evine gitti. Evde kimse yokken içeriye giren sanık Serkan K., G.S.'yi elle taciz edip öptü. Evden çıkıp giderken de genç kızın babası Mehmet S. (48) ile ağabeyi Mustafa S. (20) sanığı görüp kavga etti. Karşılıklı olarak birbirlerine vuran 3 kişiyi devriye gezen polis ekibi ayırdı.

Polis merkezine gidince G.S., Serkan K.'nın kendisine tecavüz ettiğini ve olay günü de evlerine zorla gelip kendisini öptüğünü söyledi. Bunun üzerine nöbetçi mahkemeye sevk edilen sanıklardan Serkan K. cinsel istismar suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sanığı döven baba ve oğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dün son kez hakim karşısına çıkan Serkan K., kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, "G.S. ile 4-5 kez buluştuk. Hepsinde de sokakta görüştük ve bir süre konuşup ayrıldık. Kendisine evli olduğumu söylemiştim. O da bana yaşının 20 olduğunu söylemişti. Olay günü evlerinin yakınında buluştuk. Bana 'eve gel sana hediye aldım. Hediyeni vereyim' dedi. Kabul etmedim. Bunun üzerine 'o zaman bekle getireyim' diyerek gitti. Yaklaşık 15 dakika bekledim. Gelen olmayınca yürümeye başladım. Bu sırada arkamdan gelen iki kişi bana saldırıp beni dövdü. Her ikisinden de şikayetçiyim. Ben G.S'ye elimi bile sürmedim" dedi.

Duruşmaya katılan Mehmet S. ile oğlu Mustafa S. ise, sanığın G.S.'nin peşinde dolaştığını öğrendiklerini belirterek, "Tecavüz olayını polis merkezinde öğrendik. Karşılıklı olarak kavga ettik. O da bize vurdu" dedi. G.S. ise, sanık ile tanışıp arkadaş olduklarını belirterek, "Bana bekar olduğunu söylemişti. Bu yüzden kendisiyle görüşüyordum. Bir gün beni konuşmak için bir inşaata götürdü. Burada ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince de tokat atıp öldürmekle tehdit etti. Korkudan sesimi çıkaramadım ve bana tecavüz etti. Ondan sonra kendisiyle görüşmeye devam ettik. Kimse yokken evime geliyordu. Ancak sadece beni öpüyordu. Korktuğum için ve rezil olurum diye kimseye bir şey söylemedim. Ancak eve geldiğini komşular görüp babama ve ağabeyime söylemişler. Onlar da onu dövmüşler. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme, genç kızın olaydan sonra 6 ay olan şikayet süresinde adli makamlara başvurmadığı, şikayetini 7'nci ayda yaptığı için cinsel istismar suçundan sanığın beraatine karar verdi. Ancak, Serkan K.'ya konut dokunulmazlığını ihlal etmekten 1 yıl 15 gün hapis, baba ve oğlunu da dövmekten de 2 bin 400 TL para cezasına çarptırdı. Sanık Serkan K.'yı döven baba ile oğluna ise toplam 3 bin TL para cezası verdi.