Tekkeköy İlçesi Yazılar köyünde geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre 2 çocuk annesi A.K. ahırda ineklere yem verirken, komşuları 3 çocuk babası Mustafa Yılmaz yanına geldi. Evde kimse olup olmadığını sorduktan sonra A.K.'nın ağzını eliyle kapatarak bağırmasını engelleyip tecavüz etti. Olayın ardından A.K., başına gelenleri eşine anlattı. Ardından da jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve tutuklanan Yılmaz, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken, üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alınarak yaklaşık 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Son kez hakim karşısına çıkan sanık önceki savunmalarını tekrar ederek, "Ben bu kadına elimi bile sürmedim. Neden iftira atıyorlar bilmiyorum. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi.

'BAĞIRIRSAN ÇOCUKLARINI BİR DAHA GÖREMEZSİN'

Duruşmaya inşaat işçisi olan 45 yaşındaki eşi Neşet K. ile birlikte gelen A.K. ise, "Kayınvalidem ve çocuklar köydeki bir düğüne gitmişti. Eşim şehir dışında çalıştığı için evde yoktu. Ben ahırda ineklerle uğraşıyordum. Yanıma geldi. Ağzımı eliyle kapatıp, 'bağırırsan çocuklarını bir daha göremezsin' dedi. Korktuğum için ses çıkaramadım. Sonra da elbiselerimi çıkarıp bana tecavüz etti. 3- 4 gün sonra eşim köye gelince durumu ona anlattım" diyerek şikayetçi oldu.

Neşet K. ise olayı öğrendikten sonra köy muhtarı ile birlikte sanığın yanına gittiklerini belirterek, "Köyden gitmesini istedim. Ama gitmedi. Hatta hiçbir şey olmamış gibi köyde geziyordu. Bu hareketleri zorumuza gitti. Ondan sonra eşime şikayetçi olmasını söyledim" dedi.

Mahkeme, sanığın A.K.'ya tecavüz ettiğine dair yeterli delil bulunmadığı, olay nedeniyle de ruh sağlığının bozulmadığını belirterek beraatine karar verirken, konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.



İA(İS/COŞ)