Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos'ta tüfekle vurdu, başını da bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Ardından da "Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Nevin Yıldırım'ın Koruyaka Köyü'nde kayınpederi İlyas Yıldırım ile birlikte kaldığı 2 katlı ev ve İlyas Yıldırım'ın amcası Süleyman Yıldırım'a ait 2 katlı ev, saat 01.45 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı. Yangın, her iki ev arasındaki odun ve çalıların tutuşmasıyla başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, İlyas Yıldırım ve Süleyman Yıldırım'ın evlerine sıçradı. Yangını fark eden Süleyman Yıldırım, hemen itfaiyeyi arayarak yardım isterken, bir yandan da alevlere müdahale etmeye çalıştı. Yıldırım'ın yardım çığlıkları üzerine köy sakinleri de yangını söndürmeye çalıştı. Ancak söndürme çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle alevler evlerin önündeki boş ahırlara da sıçradı.

İKİ EV VE AHIRLAR YANDI

Yangına saat 02.30 sıralarında Yalvaç, Kozlucay ve Şarkikaraağaç itfaiyeleri tarafından müdahale edildi. Süleyman Yıldırım'ın eşi ve yakınları söndürme çalışmalarını gözyaşı içinde izledi. Jandarma olay yerinde güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Yangın, Balkonak ve Yalvaç'tan gelen takviye itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. İlyas Yıldırım ve Süleyman Yıldırım'a ait ev ve ahırlar tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, yangında can kaybı yaşanmadı. Bu sırada dumandan etkilenen Süleyman Yıldırım'ın eşine sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.

KUNDAKLANDI

Uzun süre olayın şokunu üzerinden atamayan Süleyman Yıldırım, her iki evde de yangın sırasında kimsenin oturmadığını, yangının çıktığı yerin hemen ön tarafındaki ikinci evlerinde kaldıklarını söyledi. Evinin kundaklandığını ileri süren Süleyman Yıldırım, "Bu işin böyle olacağı belliydi. Başımıza kötü bir şeyler geleceğini biliyorduk. İlyas Yıldırım korktuğu için geçen çarşamba günü ailesiyle evini terk etti. Allah'tan yangını gördüm. Kimseye bir şey olmadı. Buna şükrediyorum. Evde kışlık erzağımız vardı, tamamı yandı. Yiyecek bir şey kalmadı" dedi.