Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne 21 Kasım 2011'de otobüsle Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nden gelen Kahramanmaraşlı Ali Kalkan'ı sırtından 2 bıçak darbesiyle öldüren ev kadını Nafiye Kaçmaz, bir taksiye binerek kaçtığı evde yakalandı. Tutuklanan Kaçmaz hakkında 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katil zanlısı  katılmazken, avukatı Halil Fırat Kayacan hazır bulundu. Kayacan, müvekkilinin daha önceki ifadelerinin geçerli olduğunu kaydederek beraat kararı verilmesini istedi.

TECAVÜZ ETTİ, ŞİKAYETÇİ OLDUM TUTUKLANMADI

Katil zanlısı Nafiye Kaçmaz ise daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde, öldürdüğü Ali Kalkan'ın Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde portakal topladığı bahçede bekçilik yaptığını, Kalkan'ın bekçi kulübesinde tüfek ve köpekleri üzerine salma tehdidiyle kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra da defalarca görüntüsünü çektiğini, eşi ve ailesine göstereceği tehdidiyle birlikte olmaya devam ettiğini ileri sürdü. Kaçmaz, "Sürekli beni telefonla tehdit ediyor, nereye kaçsam beni buluyordu. Eşim durumu öğrenince kendisini öldürmeye karar verdi ama bulamadı. 8-10 kez aynı şekilde tehdit ve şantajla bana tecavüz etti. Nevşehir'e kaçtım geldi beni buldu. Savcılığa şikayetçi oldum, tutuklanmadı. Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'nda da şikayetlerim var. Hepsinden de delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi"dedi.

BENİ DEVLET DE KORUYAMADI

İfadesinde Ali Kalkan'ın taciz ve şantajlarından kurtulmak için eşiyle karar verip Gaziantep'e taşındıklarını kaydeden Nafiye Kaçmaz, maktulün burada da izini bulduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Ailemi arayıp, beni 3 bin liraya satın aldığını söylemiş. Ağabeyim 'Siz mafyanın eline düşmüşsünüz. Gelip öldüreceğim, namusumuzu iki paralık ettiniz' dedi. Gaziantep'te de tacizleri sürdüğü için Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 defa şikayet dilekçesi verdim ama yine tutuklanmadı. Son olarak beni arayıp, Gaziantep'e geldiğini, zorla aldığı nüfus cüzdanımla 2 kredi kartı ve telefon kartı çıkardığını, yanına gitmezsem kartlarla harcama yapıp, telefonlarımı herkese dağıtacağını söyledi. Kocama durumu söyledim. 'Kesinlikle gitme' dedi. Ama, ertesi gün eşim ayakkabı boyamaya gidince yine beni aradı.Yine tehdit etti. Gitmezsem beni rezil edeceğini söyledi. Yanıma ekmek bıçağını alıp otogara gittim. Bu sırada eliyle taciz edince bıçakla sırtına vurdum, kaçtı. Ben de taksiye binerek evime döndüm. Polis, gelip beni evimden aldı. Onu yaralayıp, benden vazgeçmesini söyleyecektim. Öldürmek istemiyordum. Ama, bana iki yılı zehir etti. Ben Diyarbakırlıyım. Namusuma saldırı olduğunda, bunu rızam dışında da olsa kimseye anlatmam, izah etmem mümkün değildi. Çünkü, kadın olarak hep beni suçlu görürler. Kaçacak, sığınacak bir yerim kalmamıştı. Verdiğim şikayet dilekçelerine rağmen beni Ali Kalkan'dan devlet de koruyamadı. Ama, öldüğü için pişmanım."

MEŞRU MÜDAFADAN BERAAT

Mahkeme heyeti, Nafiye Kaçmaz'ın 'kendisine yönelmiş tekrar muhakkak bir haksız saldırıyı defetme zorunluluğuyla öldürme eylemini gerçekleştirdiği' sonucuna ulaşıldığı gerekçesiyle beraatına hükmederken, mahkeme üyesi Mustafa Kılıç ise delillere göre eylemin meşru müdafaa sınırları içinde olmadığı gerekçesiyle karşı oy kullandı. Mahkeme, zanlının cinayeti işlediği bıçaktan dolayı 20 gün adli para cezasına çarptırılmasına hükmedip, bunun karşılığı 600 TL'lik cezasını da erteledi.

SABIKASI VAR

Nafiye Kaçmaz'ın öldürdüğü Ali Kalkan hakkında Nevşehir, Hatay'ın Dörtyol İlçesi ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikayet dilekçelerinin delil yetersizliği nedeniyle takipsizlikle sonuçlandığı, başka olaylar nedeniyle 'hürriyeti tehdit, cinsel istismar ve hırsızlık' suçlarından sabıkalı olduğu da öğrenildi.