Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi'nde yaşanan taciz olayında, rehberlik servisine bilgi verilmediğini, konunun dışında tutulduğunu ileri sürüp, bu konuda soruşturma yapılmasını isteyen sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde uygulanan soruşturma yöntemlerinin sorgulanması gerektiğini vurgulayan grup, hazırladıkları dosyayı Kaymakam Gödekmerdan'a verdi. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından, sivil toplum örgütü temsilcileri kaymakamlık önünde basın mensuplarına toplantı ile ilgili bilgi verdi. Grup adına Figan Erozan yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler olarak Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan'ın soruşturma yöntemlerinin sorgulanması gerektiği kanaatindeyiz. Okulun rehberlik öğretmeni Yusuf Solmaz'ın görevini yerine getirmesi okulun müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan tarafından engellenmiştir. Hiçbir okul yönetmeliği, öğretmenin görevini yerine getirmesi için okul müdürü ya da milli eğitim müdüründen izin almasını gerektirmediğini düşünüyoruz. Bununla ilgili kaygılarımızı Kaymakam Gödekmerdan'a ilettik. Kaymakam Gödekmerdan ise gerek sendikalı olmanın gerekse öğretmen olarak görevlerini yapması için İlçe Milli Eğitim Müdürü ya da okul müdüründen izin almasına gerek olmadığı yönünde görüşünü ifade etti. Rehber öğretmenin de şikayetçi olması nedeniyle soruşturma açtığını, konunun üzerinde önemle durduğunu belirtti."

Grup basın açıklaması sonrası kaymakamlık binasından ayrıldı.

Bodrum eski İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Ayşe Gülsevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni T.K., iki yıl önce bir kız öğrencisine tecavüz edip hamile bıraktığı ve çok sayıda kız öğrenciye de cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla, geçen 24 Nisan’da İzmir Atatürk Havalimanı’nda yakalanıp, tutuklanmıştı.

NK(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)