Olay, Oba Göl mevkiindeki bir evde önceki gece meydana geldi. Norveç'ten kız arkadaşı 20 yaşındaki Sandra Johansen ile birlikte Alanya'ya tatile gelen Marte Hammerfjell Espeland, kaldıkları otelden arkadaşıyla yemek için gittikleri restoranda Barış N. ve Rasim B. ile tanıştı. Norveçli turistler, yemeğin ardından 2 garsonla birlikte gece yarısı İskele bölgesindeki diskolarda eğlendikten sonra garsonların evine gitti. Espeland, ertesi gün kendisine Barış N.'nin iki kez tecavüz ettiğini, Rasim B.'nin de kapıyı tutarak, evden çıkmasına izin vermediği öne sürerek, polise başvurdu. İhbar üzerine Asayiş Büro Amirliği'nce yakalanan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Barış N. ile arkadaşı Rasim B, savcılıkta alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Marte Hammerfjell Espeland, polisteki ifadesinde garsonların evine gittiğini belirterek, "Yatağın üzerinde otururken Barış N. karşı koymama rağmen bir anda kıyafetlerimi çıkartıp zorla 2 kez ilişkiye girdi. Beraberindeki arkadaşı Rasim B. ise evden çıkmama izin vermedi. Daha sonra arkadaşımla birlikte güçlükle evden çıkabildik" demişti.

Norveçli turistin Alanya Devlet Hastanesi'ndeki muayenesinde vücudunda dayak veya zorlama izine rastlanmazken canlı sperm saptanmıştı. Yanındaki kız arkadaşı ise tansiyonunun düşmesi nedeniyle hastanede geçici gözlem altına alınmıştı.