Duruşmaya tutuksuz olarak katılan Yusuf Çelik, Abdurrahman Çelik, Ramazan Çelik, Emre Çelik ve Seyit Murat Çelik, 15 yaşındaki B.D.'ye tecavüz etmediklerini, haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini söyledi. Sanıkların avukatı Ziya Koç da yaptığı savunmada, Kastamonu'da kaldığı çocuk yetiştirme yurdundan kaçan B.D.'nin; Kastamonu'ya döndükten sonra sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek şöyle dedi:

''Suçlamalar tamamen asılsız. B.D. daha önce Kastamonu'da cinsel istismar konusunda bazı kişilerden de şikayetçi olmuş. Sanıkların, iddia edildiği gibi hafta içerisinde diş protez atölyesinde B.D.'yi zorla alıkoyup tecavüz etmeleri, işyerinin fiziki koşulları açısından da mümkün değil. B.D. bekaretini burada kaybettiğini söylüyor. Bir kız ilk tanıştığı birine hemen bekaretini verir mi? B.D. dokununca patlayan bir bomba gibi.''

'O BOMBAYA DOKUNMAYACAKSIN'

Mahkeme başkanı hakim Levent Şahin'de da savunma avukatının bu sözlerini, ''O bombaya dokunmayacaksın o zaman ' diye yanıtladı. Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirme sonucu ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla yargılanan Yusuf Çelik ile Abdurrahman Çelik'e 8'er yıl 4'er ay, Ramazan Çelik'e 6 yıl 1 ay, Emre Çelik'e 10 yıl 5 ay, Seyit Murat Çelik'e de 5 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası verdi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Haklarında hapis cezası verilen 5 sanık, duruşmanın bitiminde ellerine polis ekipleri tarafından kelepçe takılıp Kayseri Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bir diş protez atölyesinde çalışan ve yakın akraba olan 5 sanık, 2007 yılında 15 yaşındaki B.D.'ye tecavüz etmekle suçlanmış, 2008 yılında ise tutuksuz yargılandıkları mahkeme tarafından suçsuz bulunarak beraat etmişlerdi. Tecavüze uğradığını iddia eden 15 yaşındaki B.D.'nin temyiz başvurusunda bulunmasından sonra, Yargıtay 15'inci Ceza Dairesi, beraat kararını bozarak sanıkların yeniden yargılanmasını istemişti.



VD(OE/COŞ)