Ortaklar Beldesi’ndeki bir ilköğretim okulunun öğrencileri olan ve hepsi de erkek olan İ.D. (10), İ.D. (9), M.A. (10) ve M.Ş. (10), 16 Mayıs 2008 tarihinde okul çıkışı Yeşiltepe Mahallesi’ndeki evlerine giderken arkadaşları M.A. (15) ve kuzenleri R.A. (16) ve C.A. (14) ile karşılaştı. İddiaya göre, M.A., kuzenleriyle birlikte dört öğrenciyi “İlginç bir şey göstereceğiz' diyerek, kandırıp Ortaklar Tren Garı’nın arkasındaki ıssız bir yere götürdü. Öğrencilere burada S.Y. (36), M.A. ve iki kuzeni tarafından elleri bağlanarak tecavüz edildi. Olayı başkalarına anlatmamaları için 'ölümle' tehdit edilen dört öğrenci, serbest bırakıldı.

Tecavüz dehşeti, dört öğrencinin okulda teneffüslere çıkmamaları ve kimseyle konuşmamaları üzerine, öğretmenlerinin şüphelenip, ne olduğunu sormasıyla ortaya çıktı. Olayın ardından polis tarafından yakalanan dört zanlı, tutuklanıp, haklarında Aydın Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. M.A. ve C.A. bir yıl hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Mahkeme, 4 yıl sonra sanıklardan S.Y.’yi 16 yıl, R.A.’yı 12 yıl, C.A. ve amcasının oğlu M.A.’yı ise 8’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından M.A. yakalanıp, cezaevine konuldu. Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasına rağmen teslim olmayan C.A. da geçen cuma günü traş olduğu Ortaklar’daki bir berberde yakalanıp cezaevine gönderildi.



CU(İÖ/AAA)