2009'da dayısı Tanju Z.'nin tecavüz etmesi nedeniyle hamile kalıp bebek dünyaya getiren B.K., tutuklanan dayısının yargılanması devam ederken Ocak 2010'da 15 yaşındayken annesinin bilezik ve küpelerini alarak evden kaçtı. Tecavüz olayı nedeniyle psikolojik tedavi gören B.K., daha önce kuaförde tanıştığı Y.Y., ardından yine daha önceden tanıdığı Ç.P. ve S.Y. ile ilişkiye girdi. Olaydan 20 gün sonra babasını arayarak evine dönen B.K., başına gelenleri önce ailesine, sonra polise anlattı. Önce ilişkiye girdiği kişilerden şikayetçi olmayan B.K., 2 gün sonra yeniden polise ifade vererek Y.Y., Ç.P. ve S.Y. ile Ç.P. ile ilişkiye girmesine yardımcı olan onun halası A.P.'den şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan sanıklardan 3'ün tutuklanırken, hala A.P., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde daha önce görülen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verilen sanıkların bugün de yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada sanıklardan Y.Y. hazır bulunurken, diğer 3 sanık katılmadı.

ADLİ TIP RAPORUNDA ERKEN YAŞTA CİNSEL DENEYİM VURGUSU

Duruşmada, B.K.'nın olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nun raporu okundu. Raporda, B.K.'nın muayenesinde 'travma sonrası stres bozukluğu ve major depresyon' tespit edildiği, 2009'da dayısının tecavüzü nedeniyle meydana gelen ruh sağlığındaki mevcut bozulmayı, ocak 2010'da yaşadığı her olayın ayrı ayrı artıracak ve etkileyecek mahiyette olduğuna dikkat çekildi. Raporun dikkat çeken bölümünde ise şöyle denildi:

"Psikiyatrik tablonun iddia edildiği gibi cinsel istismara bağlı ortaya çıkabileceği; ancak ruh sağlığını etkileyen bu psikiyatrik tablonun yaşı küçük olan mağdurun, sanıklar ile hile, şiddet veya zorlama olmaksızın erken yaşta cinsel deneyim yaşamasına bağlı olabileceği gibi olay sonrası gelişen psikososyal stres ve çatışmalar nedeniyle de ortaya çıkabileceği, bunlar arasında tıbben ayrım yapılamayacağı oy birliği ile mütalaa olunur."

SAVCI, 30 YIL HAPİS İSTEDİ

Savcı, mütalaasında Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nun raporunu dikkate alarak B.K.'nın ruh sağlığının daha önceki tecavüz olayı nedeniyle bozulduğunu kabul ederek, sanıklar Y.Y., Ç.P., S.Y. ve A.P.'nin 11 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Duruşma, ruh ve beden sağlığının bozulmasıyla ilgili ayrıca ceza artırımına gitmeyen Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasına karşı avukatların savunma yapması için ertelendi.



GG(EE/BT)