Sakarya’da 3 ay önce ortaya çıkan olay tarihinde 14 yaşında olan lise öğrencisine cinsel istismar soruşturmasını yürüten Sakarya Cumhuriyet Savcıları Kamil Erküt Güle, Cüneyt Şaylı, 1'i gıyabi tutuklu 29'u tutuklu olmak üzere 34 sanıklı iddianameyi tamamlayarak Sakarya Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Olaydan sonra 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yayın yasağı konulan davanın iddianamesi Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 29 Ağustos'ta ilk duruşmasına başlanacak davanın iddianamesinde 2’si polis müdürü 31’i lise öğrencisi, 1 de sivil olmak üzere 34 sanık için çeşitli cezalar isteniyor.

Olay sonrasında yurtdışına kaçan polis müdürü N.Ş. hakkında ‘Çocuğun basit cinsel istismarı, zincirleme çocuğun nitelikli basit istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ gibi suçlardan 60 yıla kadar hapis cezası istenirken, tahliye olan diğer polis müdürü E.T. için de ‘Zincirleme çocuğun cinsel istismarı, nitelikli hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede lise öğrencisi olan tutuklu 31 sanık için de ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak. Cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak’ suçlarından ayrı ayrı olmak üzere 20 yıl ile 35 yıl arasında hapis cezaları talep ediliyor.

SANIK ANNESİNDEN ŞİKAYET

Bu arada davada tutuklu olarak yargılanan sanıklardan 10 Ağustos 1997 doğumlu olanın annesi, tecavüz mağdurunu oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti. Dilekçesinde oğlunun, lise öğrencisi mağdurdan 2 ay 8 gün küçük olduğunu ve ilk cinsel deneyimini küçük oğlu ile yaparak oğlunun psikolojini bozduğunu öne sürdü. 

Tecavüz mağdurundan 2 ay 8 gün küçük olan küçük sanık hakkında ‘Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cinsel saldırıda bulunmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, hukuka ayrı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından yargılanıyor.

  

ZT(MB/AAA)