Olay, geçen haziran ile ağustos aylarında meydana geldi. Lisede okuyan E.Ö., aynı okuldan M.T.'ye, emekli memur M.A.'yı arkadaşının babası olarak tanıttı. Bazı günler kızları otomobiliyle gezdiren M.A., 3 aylık dönemde yakınlaştığı M.T. ile alkol aldı, iddiaya göre, cinsel ilişkiye girdi.

Kızın daha önce bir başka erkekle birlikte olduğunu öğrenen ve bunu ailesine söyleyeceği tehdidiyle ilişkisini sürdüren M.A., son olarak 18 Ağustos günü, Tortum İlçesi'nde bulunan M.T.'yi yine otomobiline alarak Erzurum'a getirdi. Kent girişindeki polis kontrol noktasında durdurulan otomobildeki kızı gören bir polis memuru, M.A.'ya kızın kim olduğunu sordu. M.A.'nın "Kızım" diye tanıttığı M.T.'nin tedirgin tavırlarından şüphelenen polis, yaptığı araştırmada gerçeği ortaya çıkardı.

Bu sırada başından geçenleri polise anlatan M.T.'nin ifadeleri üzerine gözaltına alınan M.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'KIZIM OLARAK GÖRDÜM'

'Çocuğun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla 23 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık M.A. ile kızın annesi E.G., son duruşmada hazır bulundu.

Tecavüz suçlamasını kabul etmeyen M.A., "Ben bunları hiçbir zaman aramadım. Sürekli annesi ve kızı arayıp 'Bizi buradan alın, şuradan alın' diyordu. Telefon kayıtlarımda vardır. İlk arayan ben olmadım. Okulda ne lazımsa beni arıyordu. Bir iki kez yanıma geldiğinde annesinin astım hastası olduğunu söyledi, ilaçlarını aldım. 'Bilgisayara ihtiyacım var' dedi, aldım. Çünkü ben onu kızım olarak gördüm" dedi.

Kızının babasından boşandığı öğrenilen anne E.G. ise duruşmada şikayetinin devam ettiğini söyledi. Mahkeme, sanık M.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.



HP(KS/CK)