Hendek Kaymakamlığı, ablaları tecavüz mağduru olduğu için okula alınmadığı öne sürülen 3 kardeşin Pazartesi gününden itibaren okullarına devam edeceklerini açıkladı. 

Hendek Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 3 kardeşin okula alınmadığı konusunda ailenin yazılı müracaatları olduğuna dikkat çekilerek, okul müdürü hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İlçemiz Başpınar Mahallesi'nde oturan ve Noksel İlkokulu'nda kayıt alanda bulunan öğrencilerin aileleri dilekçe ile müracaat ederek, öğrencilerini Şehit Mahmutbey İlkokuluna kayıt ettirmek istediklerini beyan etmişlerdir. Dilekçe üzerine, Eğitim Bölgeleri Tespit ve Kayıt Kabul Komisyonumuz, 03.09.2012 tarihinde toplanarak öğrencilerin Şehit Mahmutbey İlkokuluna kayıtlarının uygun olduğuna karar vermiştir. Ancak, ailenin hasımlarının öğrencilerinin de Şehit Mahmutbey İlkokulunda öğrenim görmeleri sebebiyle, aileler arasında okulda gerçekleşen tartışmalar neticesinde öğrenci velisi tekrar 19.09.2012 tarihinde dilekçe ile müracaat etmiş ve iki aile çocuklarının aynı okulda öğrenim görmelerinin ilerde sorunlara yol açabileceğinden uygun olmadığını beyan etmişlerdir.

Bunun üzerine Eğitim Bölgeleri Tespit ve Kayıt Kabul Komisyonumuz 20.09.2012 tarihinde tekrar toplanarak, ailenin 3 çocuğunu, ailenin de rızası alınarak Ziya Gökalp İlkokulu'na gitmelerine karar vermiş ve bu karar okullarımıza yazılı olarak gönderilmiştir. Kişiye de bu yöndeki karar açıklanarak öğrencilerini kayıt ettirmek üzere bu okula yönlendirilmiştir. Neticesinde, öğrenciler Ziya Gökalp İlkokuluna giderek kayıtları gerçekleştirilmiştir.

21.09.2012 tarihinde öğrencilerin velisi okula gittiğinde, Okul Müdürü Özcan Arslan’ın kendilerine 'Sizin çocuklarınızı okula alamam, aileler istemiyor' dediğini iddia etmiştir.

Konu ile ilgili veli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile müracaat etmiş ve soruşturma açılmış olup, Sakarya Valiliğinden olayla ilgili yazı ile müfettiş talep edilmiştir."

Hendek Kaymakamlığı 3 kardeşin, kayıtlarının yapıldığı okulda Pazartesi gününden itibaren eğitime başlayacaklarını da açıkladı.



ZT(MB/COŞ)