Olay, Tekkeköy İlçesi'nde 2 yıl önce meydana geldi. S.K. sağlık ocağına giderken köyden tanıdıkları N.B adlı kadın ve onun akrabaları Serkan Yılmaz ile Erkan Yılmaz tarafından bir minibüse bindirilerek kaçırıldı. S.K., fırsatını bulup annesi 41 yaşındaki Fatma K.'ya cep telefonundan gönderdiği mesaj ile yardım isterken kurtarıldı. Olaydan sonra yakalanan Serkan Yılmaz ile Erkan Yılmaz Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yaklaşık 1 yıl tutuklu kalan 2 sanık, suç vasfının değişme olasığılığı dikkate alınarak tahliye edildi. Bugün son kez hakim karşısına çıkarılan tutuksuz sanıklardan Erkan Yılmaz, olay günü başka bir yerde olduğunu ve kardeşinin kız kaçırdığını sonradan öğrendiğini öne sürerek suçlamayı kabul etmedi. Serkan Yılmaz ise, ağabeyinin olaya karışmadığını anlatırken, şöyle dedi:

"S.K.'ya arkadaşlık teklif etmiştim. Kabul etti. Olay günü birlikte anlaşarak evlenmek üzere kaçtık. Kendi isteğiyle geldi. Köye gidince, oradaki hayatı ve köyü beğenmedi. Bu yüzden gitmek istedi. Kendisine elimi bile sürmedim. Zorla ilişkiye girmeye çalışmadım. Evlenmekten vazgeçince bize böyle bir iftira atıyor."

Duruşmaya katılan S.K. ise, önceki duruşmalarda verdiği ifadesini tekrar ederek, tutuklu iki kardeş ile onların akrabası olan N.B.'nin kendisini sağlık ocağına bırakacaklarını belirterek minibüse aldıklarını söyledi. Minibüsün başka bir yola sapması sonucu kaçırıldığını anladığını belirten N.B. "Ben bağırıp yardım isterken, minibüsü kullanan Erkan, kardeşine bana zorla sahip olmasını söyledi. Bunun üzerine Serkan, üzerime saldırıp pantolonumu çıkarmaya çalışırken, N.B. ellerimi tutuyordu. Boğuşma sırasında fermuar kopunca pantolonu çıkaramadı. Bir süre sonra N.B. minibüsten indi. Beni bir eve götürdüler. Bir süre sonra Erkan gidince, Serkan benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Kurtulamayacağımı anlayınca kendisine iyi davranarak tuvalete gitmem gerektiğini söyledim. İzin verince, tuvalete gidip anneme mesaj çekerek beni kurtarmasını istedim" diyerek sanıklardan şikayetçi oldu.

Mahkeme Erkan Yılmaz ve Serkan Yılmaz'a, 'Hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel istismar' suçlarından 7.5'ar yıl, genç kızın kaçırılmasına yardımcı olan N.B'ye de 5 yıl hapis cezası verdi.



İA(İS/İD)