Olay geçen Haziran ile Ağustos ayları arasında meydana geldi. Lisede okuyan kız öğrenci E.Ö., aynı okuldan kız arkadaşı M.T.'yi, kendilerini dolaştıracağını söyleyerek, bir arkadaşının babası olarak tanıttığı M.A.'nın otomobiline bindirdi. İddiaya göre emekli M.A., ardından liseli kızın eski erkek arkadaşıyla cinsel ilişkisini öğnenince 3 aylık süreçte küçük kızla birlikte alkol aldı ve havalimanı yolunda tecavüz etti.

Zanlı M.A. iddiaya göre ailesine söylemekle tehdit ettiği M.T. ile ilişkisini sürdürürken, 18 Ağustos günü Tortum İlçesi'nden otomobille Erzurum'a gelirken kontrol noktasında durduruldu. Durdurulan otomobilde liseli M.T.'yi gören bir polis, M.A.'ya kızın kim olduğunu sordu. M.A.'nın "Kızım" dediği M.T.'nin tedirgin tavırlarından şüphelenen polis, yaptığı araştırmada yalanı ortaya çıkardı. Başından geçenleri polise anlatan küçük kızın ifadeleri üzerine M.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Çocuğun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı' suçundan dün üçüncü kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan M.A., "M.T. bana annesinin astım hastası, kendisinin ise beyninde tümör olduğunu söyledi. Okula düzenli olarak gitmiyordu. Devamsızlığı çok olduğu için gidip öğretmenleriyle konuşmamı istedi. Ben de velisi gibi okula gittim" diye konuştu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden M.T.'nin dosyasından bir örnek istedi. Mahkeme sanık M.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan liseli kız öğrenci M.T.'nin, 2010 yılında bir kafede tanıştığı, 2 ay kadar sevgili olduğu ve cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkan 17 yaşındaki eski erkek arkadaşı H.Y. de tutuklandı. Cezaevine giren H.Y. ise 'çocuğun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.