Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutuklu yargılanan Ahmet Can Kıraş, Tekin Koçaker ve Muhammet Kürne, tecavüz ve alıkoyma suçlamasını kabul etmedikleri 15 yaşındaki G.B. ile kendi isteği ile birlikte olduklarını iddia etti. Sanıklar G.B.'nin kendilerine yaşının 18 olduğunu söylediğini de öne sürdü.

Sanık avukatı da mağdur G.B.'nin çok sayıda erkekle birlikte olduğunu öne sürdü, müvekkilleriyle de kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

SAVCI, FACEBOOK İNDİRİMİ İSTEDİ

Duruşma savcısı Mustafa Aslantürk de sanıkların 'tecavüz' ve 'alıkoyma' suçlarından cezalandırılmalarını, ancak G.B.'nin dosyada kaydı bulunan Facebook'daki cinsel içerikli mesajları nedeniyle sanıklara verilecek cezada indirim yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, 'tecavüz' ve 'alıkoyma' suçlarından Ahmet Can Kıraş'ı önce 14.5 yıl, Tekin Koçaker ve Muhammet Kürne'yi de 15 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. G.B.'nin Facebook mesajı nedeniyle indirim yapmayan mahkeme, duruşmalardaki tavırları nedeniyle sanıklara 'iyi hal' indirimi yaptı. Bununla Ahmet Can Kıraş'ın cezasını 10.5 yıla, Tekin Koçaker ve Muhammet Kürne'nin cezalarını da 13.5'ar yıla indirdi.

Sanıklar, geçen nisan ayında mağdur G.B.'nin babasının tecavüz suçlaması üzerine yakalanmış ve tutuklanmıştı.


VD(OE/ESM)