Geçen duruşmada "Savunma yapmak için psikolojik olarak hazır değiliz" diyen sanıklar Nihat C. (31), Aydın E. (25) ile Cumali A. (22), "Zorla yapmadık. Para karşılığında, kadının da rızasıyla birlikte olduk. Parayı da diğer sanık Aytekin'e verdik" dedi. Aytekin A. (25) ise diğer sanıkların ve şikayetçi kadının yalan söylediğini ileri sürerek "İfadelerin hiçbirini kabul etmiyorum. Zorla yaşanmış bir şey yok" diye kendini savundu.

Kırşehir'de yaşayan A.P., eşi uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevine girince, kızı 3 yaşındaki S. ile birlikte annesinin yanında kalmaya başladı. A.P., geçen ocak ayında internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 23 yaşındaki Duran K. ile tanıştı. İddiaya göre Duran K., genç kadını, "Seni seviyorum. Kırşehir'e gelip seni alacağım, seninle evleneceğim" diyerek kandırdı. Sonra da arkadaşları Nihat C., Aytekin A. ve Cumali A. ile birlikte Kırşehir'e giderek A.P. ve kızını alıp Adana'ya getirdi.

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Beldesi'ne giden sanıklar, otomobili ıssız bir yere park edip, ormanlık alanda sırayla kadına tecavüz etti. Sanıklar sonra da kadını 100 lira karşılığında Aydın E.'ye pazarladı. Nihat C.'nin evinde zorla tutulan A.P., cep telefonuyla annesine, "Beni kaçırdılar Adana Doğankent'teyim" mesajını atarak kendisini ve kızını kurtarması için jandarmaya başvurmasını istedi. Annenin ihbarı üzerine jandarma, tecavüz şüphelilerini yakalayıp, A.P. ile kızı S.'yi kurtardı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan Nihat C., Cumali A. ile Aytekin A. tutuklanırken, Duran K. ve genç kadınla para karşılığı ilişkiye giren Aydın E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3'ü tutuklu 5 sanık hakkında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık ettirmek, nitelikli yağma' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yargılanmalarına geçen temmuz ayında başlanan sanıklardan Nihat C., Aydın E. ile Cumali A., davanın iddianamesini okumadıklarını belirterek "Savunma yapmak için psikolojik olarak hazır değiliz" diyerek savunma yapmamıştı. Sanıklar bu duruşmada ise, diğer sanık Aytekin A.'yı suçlayarak "Zorla yapmadık. Para karşılığında, kadının da rızasıyla birlikte olduk. Parayı da diğer sanık Aytekin'e verdik. Bunun dışındaki suçlamaları kabul etmiyoruz" diye ortak savunma yaptı.

Sanık Aytekin A. ise diğer sanıkların ve şikayetçi kadının yalan söylediğini ileri sürerek "İfadelerin hiçbirini kabul etmiyorum. Zorla yaşanmış bir şey yok" dedi.

Müşteki sanık Duran K. da sanıklardan şikayetçi olmadığını belirterek "Jandarmadaki ifademi baskı altında vermiştim. Ben telefonumu da kendim verdim. Kimseden şikayetçi değilim" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, A.P.'nin şikayet ve delillerinin tespiti amacıyla bulunduğu ildeki Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan yazının beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


---------

Nihat C. : Can

Cumali A.: Aygün

Aytekin A.: Akkurt

Duran K.: Kraçyer

Aydın E.: Ekici