Suriye karasularının 8 mil açığına bin 300 metre derinliğe düştüğü belirtilen uçağın yerinin tam olarak belirlenmesi için su altı aramalarında elektronik olarak daha donanımlı olan TCG Çeşme gemisi, bölgeye ulaştı. Hidrografik ve oşinografik araştırma yapan Çeşme gemisi su altında düşen uçağın yerini belirlemeye çalışacak.

Türk jetinin düştüğü yere yaklaşık 9 mil uzaklıkta, en yakın Türk toprağı olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Çevlik Balıkçı Barınağı'nda, arama-kurtarma çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı hücumbotlar sık sık yakıt ikmali yapıyor. Özellikle kayıp pilotların bulunması için arama çalışmalarına ara verilmiyor.

KESSEP'TE ÖLÜM SESSİZLİĞİ

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne komşu olan ve düşürülen Türk uçağına ateş açıldığı bölgede bulunan Suriye'nin tatil beldesi Kessep'te ise ölüm sessizliği hakim. Daha önce bu dönemde insanların akın ettiği ilçede neredeyse kimse görünmüyor. Suriye'de iç karışıklık başlamadan önce Kessep ilçesi, Yayladağı Sınır Kapısı'ndan geçen Türklerin de akınına uğruyordu. Türk uçağının düşürülmesinin ardından ise gidiş gelişler ise sıfır noktasına kadar düştü. Suriyelilerin de sınırdaki bu ilçeye gelmediği görüldü. Hatay sınırında her iki ülke tarafında da şimdilik herhangi bir askeri hareketlilik görünmüyor. Ancak Suriye tarafında bazı terk edilmiş evlerin üzerine bayrak çekildiği ve kum siperler yapıldığı gözleniyor. Ancak bu siperlerde ve çevresinde Suriye askeri bulunmuyor.