"Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" başlıklı tasarıya "Tüm Türkiye'ye Olağanüstü Hal (OHAL) rejimi getireceği", "Polis devletine gidiş anlamına geldiği" ve hatta "sivil bir darbe" olduğu yönünde eleştiriler getiriliyor.

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise tüm bu eleştirileri reddediyor. 

İçişleri Bakanı Âlâ: Pakete yüzde 80 destek var

Anadolu Ajansı'na konuşan İçişleri Bakanı Efkal Âlâ ise "İç Güvenlik Paketi" ile ilgili olarak, "Halkın desteği çok olumlu, araştırmalar yaptık yüzde 80 destek var" dedi. Vatadandaşların zaten bu paketi beklediğini belirten Âlâ sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Vatandaşlar) Bu kadar ağır Gezi Olaylarında, 6-7 Ekim olaylarında başka zamanlarda neler yaşandığını biliyor, çok ciddi bir halk desteği var. Araştırmadıkları argümanlar üzerinden eleştiriler yapıyorlar, maalesef yanlış yapıyorlar" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Âlâ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda "Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım" dediğini de hatırlattı. Âlâ, "Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım" dedi.