TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 4+4+4 teklifinin 1. bölümündeki 13 maddeden 8'i kabul edilmişti. Bugün öğleden sonra kanun teklifinin 9'uncu maddesinin görüşmelerine başlandı. AK Parti Grup başkanvekillerinin imzasıyla verilip, yapılan oylamada kabul edilen önergeyle birlikte ilköğretim kurumları tanımlanırken, 'imam-hatip ortaokulları' da bu tanımda yer aldı. Önergeye göre, ilköğretim kurumları 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak. Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak.

Ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim ve 'Hz. Peygamberimizin hayatı', isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak. Bu okullardaki diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri ise bakanlıkça belirlenecek. Önergenin gerekçesinde, "Okutulacak seçmeli derslerle ilgili kamuoyundaki yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek amacıyla önerilmiştir' ifadesi yer aldı. Önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

TBMM'de 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili BDP'nin önerisiyle ilgili söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Latince bir şiir okudu. Şiir sonunda Önder, Genel Kurul'daki milletvekillerine seslenerek, "Biraz empati yapın. Bir Kürt çocuğu ilk okula ilk gittiği gün öğretmenin onlara 'Hoş geldiniz çocuklar' sözünden ne anlıyorlarsa siz de benim az önce okuduğum Latince şiirden o kadar anladınız" dedi. Önder'in bu sözleri, MHP'li ve bazı AK Parti'li milletvekillerinin tepkilerine neden oldu.