SOSYAL ADALET OLMAZSA OLMAZ


Ekonomik alanda atılacak adımların mutlaka sosyal politikalarla desteklenmesi gerektiğinin altını çizen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Sosyal adalet anlayışını esas almayan ekonomik politikalar yeterince başarılı olamazlar. Ekonomik gelişmişlik elbette önemlidir ama tek başına anlam taşımaz. Ekonomik zenginlik ancak sosyal adaletle birlikte sağlandığında başarılı olacak ve toplumların desteğine mazhar olacaktır" diye konuştu.


TÜRKİYE'NİN YOKSULLUKLA MÜCADELE BAŞARISI


Türkiye'nin kalkınma çabasının içinde bu ilkelerin bulunduğunu belirten Çiçek, Türkiye'nin yoksullukla mücadelede başarı elde ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Yoksullukla mücadelede uyguladığımız güçlü sosyal politikaları sürdürmekte kararlıyız. Yoksul kesimlere gelir getirici projeleri desteklemekte, özellikle kırsal kesimde ve az gelişmiş bölgelerde girişimciliği teşvik ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Uyguladığımız sosyal politikalar sonucunda ülkemizdeki yoksulluğun azaltılması ve adil gelir dağılımının sağlanması konusunda kayda değer mesafeler elde edilmiştir. Özellikle eğitim, sağlık ve istihdam alanında düşük gelir grupları lehine yapılan reformlar gelir eşitsizliğinin azaltılmasında önemli rol oynamıştır. 21. yüzyıla yönelik adil ve paylaşımcı bir kalkınma modelinin hayata geçirilmesinde müstesna rolleri olduğuna inanıyorum."


BAŞBAKAN DA KONUŞACAK


Konuşmasının ardından habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bırakan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen konferans için fotoğraf çekimine geçti. Hilton Oteli'nin bahçesinde gerçekleştirilen fotoğraf çekimine, BM Nüfus Fonu (UNFPA) İcra Direktörü Babatunde Osotimehin ve konferansa katılan yabancı Parlamenterler katıldı. Fotoğraf çekiminin ardından, bir konferans katılımcısı Cemil Çiçek'e hediye takdim etti. Konferansın yarınki oturumuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması ve bir konuşma yapması bekleniyor.