Sempozyum çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek, TBMM'de bugün "darbeler" konusunun görüşüleceği hatırlatılınca, "Bugün mecliste siyasi partilerimizin verdiği araştırma önergeleri var. Darbelerin araştırılması, arka planında ne var, ne yok, önemli bir gelişmedir. Genel bir mutabakatın olması da ayrıca önemlidir. Ümit ediyoruz ki, karanlıkta kalan hususlar, bu ortak çalışmayla gün ışığına çıkar. Bu da geleceği tanzim bakımından, geleceğin daha sağlıklı, huzurlu, güvenli bir toplum olması açısından bu araştırmalar geleceğe ışık tutar" dedi.


MECLİS GÜNDEMİNDE BÖYLE BİR KONU ŞU AN İÇİN YOK


Genel seçim süresinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılmasına yönelik Başbakan Erdoğan'ın konuşması hatırlatılarak, sorulan bir soru üzerine de Çiçek, "Seçim takvimiyle ilgili ben o konuşmayı dinledim. Geçmişte yapılmış olan Anayasa değişikliği ile 5 yıllık milletvekilliği seçim sürecinin 4 yıla indirilmesiyle ilgili bir değerlendirme yapıyor. Parti adına yapılan açıklamalarda da şu an gündemde böyle bir konu yok denildi. Zaten meclis gündeminde de böyle bir konu şu an için yok. 'Bir düzenleme olacaksa da, diğer partilerin de görüşü alınarak, diye de bir ihtirazi kayıtlı' bir ifade kullanıldı. Onun için şu an milletvekilliği süresi 4 yıldır. Biz de bu 4 yıllık süre içerisinde görev yapacağız. Bir değişiklik olacaksa bugünü kapsamayacağı da ifade edildiğine göre burada tartışılacak bir yanı yok. Olsa olsa siyasi partilerimiz bunu değerlendirir, anayasa çalışmalarında gündeme gelirse o zaman paylaşırız" diye konuştu.


Çiçek, anayasa yazımına 1 Mayıs itibariyle başlanacağını dile getirerek, "Annan Planı" ve Suriye konusu sorulunca da, "O yürütme organı ile ilgili bir değerlendirmedir. Ben o konulara girmiyorum" dedi.