"TBMM'DE VATANDAŞ ADINA İŞ YAPIYORUZ"


Toplantıda konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'de vatandaşlar adına iş yaptıklarını, talimat verme ve tavsiyede bulunmanın vatandaşların hem hakkı, hem de yetkisi olduğunu söyledi. Yeni bir anayasa yapılması, Türkiye'nin kronik sorunlarının çözülmesi için yapılacakları vurgulayan Çiçek, "Burada 22 çatı kuruluşu denildi. Bunlar içerisinde menfaat çatışması olanlar, aynı kulvarda birbiriyle yarışanlar var. İşçi temsilcileri, işveren temsilcileri, meslek temsilcileri burada. Türkiye'nin anayasa da yapacaksa, başka türlü sorunları da çözecekse sadece kürsünün arkasına geçip 'Bu ülkenin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var ama dördü bir araya gelemez, beşi bir araya gelemez görüntüsü'nden kurtulması lazım. Eğer birlik, beraberlik olacaksa, sorun çözülecekse böyle bir tabloya ihtiyacı var. Bu tabloyu egemen kılamazsak zaten hiçbir şey yapılamaz, yerimizde sayarız. Siyaseti kör dövüş haline getiririz. Artık demokrasi adına da cumhuriyet adına da başka ülkelerden örnek vermek yerine kendi toplumumuzdan, kendi demokrasi tarihimizden güzel örnekler verme zamanı gelmiştir"dedi.


"PARLAMENTONUN SİZE BORCU"


Yeni anayasa yapmanın 4 siyasi partinin de vatandaşa borcu olduğunu belirten Çiçek, "Bu dönemin parlamentosu olarak size borcumuzdur. Bizler borçluyuz, sizler de alacaklısınız. Alacağınızı iyi takip edin. Söz verip yarı yolda bırakmak, ortada bırakmak, bahane aramak yok. Ya yapacağız ya yapacağız. Siyasetin itibarı, siyaset kurumuna güven için, meclisimizin sorunların yegane ve tek temsilcisi olduğunu, sorunların ancak burada kalıcı çözüme kavuşacağını tüm dünyaya gösterebilmek adına bu taahhüdümüzü tüm dünyaya göstermeye mecburuz" diye konuştu.


Toplantıda konuşan siyasi parti ve sendika temsilcileri de yeni anayasanın artık zorunluluk olduğunu, tüm Türkiye halkının ihtiyaçlarının karşılanacağı anayasa için çalıştıklarını belirttiler.