Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencileri taşıyan Sütçüler Belediyesi’ne ait otobüs, 26 Nisan 2007’de Aşağıgökdere Mevkii’nde şarampole yuvarlandı. Kazada, öğrencilerden Azize Günal yaşamını yitirirken, 19 öğrenci de yaralandı. Yaralı öğrencilerden Safiye Özpınar ise felç oldu. Günal ve Özpınar aileleri, otobüs güzergahının Sütçüler- Isparta arası olması gerekirken, bunun yerine yol güvenliği daha az olan Sütçüler- Eğirdir yolunun tercih edildiğini gerekçe göstererek Sütçüler Belediyesi aleyhine 2008 yılında Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açtı.

Kazada ölen Azize Günal’ın davası geçen yıl 5 Temmuz’da sonuçlanırken, mahkeme belediyenin 22 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Kaza sonucu felç olan olan Safiye Özpınar’ın davası ise geçen yıl 22 Kasım’da sonuçlandı ve belediyenin 300 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi. Belediye ödeme yapmayınca Özpınar ve Günal aileleri, faiziyle birlikte toplam 451 bin lirayı tahsil etmek için geçen hafta icra takibi başlattı.

Burdur İcra Müdürlüğü’nün 2012/499 sayılı dosyası gereği başlatılan icra takibiyle Sütçüler Belediyesi’nin bankadaki parası, taşınmazları ile Belediye Başkanı AK Parti’li Hüseyin Müftüoğlu’nun makam otomobiliyle birlikte toplam 13 araç haczedildi.

Belediye Encümeni, kazada felç kalan Safiye Özpınar'a faiziyle birlikte 380 bin lira ödeme yapmak için karar aldı. Belediye Encümeni, nakit para bulunmadığı için 200 bin lira değerinde belediyeye ait 1 minibüs, 27 kişilik 2 midibüs ve 45 kişilik 1 yolcu otobüsünün Özpınar ailesine devredilmesine, geriye kalan 180 bin liranın ise aylık 5 bin liralık taksitler halinde ödenmesine karar verdi. Belediye Encümeni, ayrıca kazada yaşamını kaybeden Azize Günal'ın ailesine faziyle birlikte ödeyeceği toplam 71 bin lira için de bir ödeme planı çıkarılması yönünde karar aldı.

ARAÇLARI ISPARTA’YA GETİRDİ

Belediye Encümeni'nin ödeme teklifini kabul eden Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar, dün 1 minibüs, 2 midibüs ve 1 yolcu otobüsünü teslim alarak Isparta'da, Zafer Mahallesi’ndeki evinin önüne çekti. 4 aracı satışa çıkardığını kaydeden Özpınar, elde edeceği geliri kızının tedavisi için harcayacağını söyledi.

Belediyeyi mağdur etmek istemediğini belirten Özpınar, "Tekrarlıyorum ama belediye bizimle ilgilenseydi sonuç böyle olmayacaktı. Bana 1 adım gelseler ben 10 adım giderdim. Ama bunu yapmadılar" dedi. Özpınar, Sütçüler Belediyesi'nde dün araçları teslim aldığı sırada kendisine sorun çıkarılmadığını kaydetti. Özpınar, "Belediyedeki görevliler bana 'Hakkını helal et' dediler. Devir yapıldıktan sonra araçları aldım geldim" diye konuştu.

Kazada felç kalan 23 yaşındaki Safiye Özpınar, halen Süleyman Demirel Üniversitesi Sütçüler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nde 2'nci sınıf öğrencisi olarak öğrenim görüyor.