Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’ne mensup yaklaşık 70 kişi, 2 otobüsle Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Kuşbahçe mevkiine geldi. 1992 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu’nun cesedini aradıklarını ifade eden dernek üyeleri, faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu eski özel harekat polislerinden Ayhan Çarkın’nın geçen yıl Çerkezköy İlçesi Kuşbahçe Mevkiinde yer gösterdiği, ancak yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmayan alanda izinsiz kazı çalışması başlattı. Dernek üyeleri ellerindeki kazma ve küreklerle arama yaptı. İzinsiz olan kazı çalışmasını haber alan polis ve jandarma ekipleri, Kuşbahçe Mevkiine geldi, ancak kazı çalışmalarına müdahale etmedi.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, kazı çalışması yapan grubun yanına geldikten sonra, dernek avukatlarından Avukat Taylan Tayan’a "Merhaba, hoş geldiniz, size nasıl yardımcı olabiliriz" diye sordu. Avukat Tayan "gerek yok" cevabı vererek polis müdürüyle tokalaşmadı. Daha sonra olay yerine gelen Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Yusuf Sağlam ve Mikail Demirci, dernek üyeleri tarafından bulunduğu öne sürülen hırka, terlik ve kemik olduğu sanılan 3 parçaya el koydu.

SAVCI TALİMATIYLA KAZI ÇALIŞMASI GENİŞLETİLDİ

Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Yusuf Sağlam ve Mikail Demirci’nin talimatıyla arama çalışmaları genişletildi. Dernek üyeleri alandan çekilirken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri kazı çalışmalarını genişleterek aramalara devam ediyor. Dernek üyeleri adına açıklama yapan Avukatlar Taylan Tayan ve Ebru Timtik, çeşitli hukuki girişimlerinin sonuçsuz kaldığını, bu nedenle kendi elleriyle Ayhan Efeoğlu’na ait mezarı aradıklarını söyledi.

ÇARKIN GEÇEN YIL YER GÖSTERMİŞTİ

Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ayhan Çarkın, geçen yıl 21 Aralık günü önce Silivri'nin Beyciler Köyü yakınlarında, ardından da Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Kuşbahçe Mevkii'nde ‘faili meçhul cinayetlere’ ilişkin olduğunu öne sürdüğü alanlarda yer göstermişti. Ancak yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.