Tavşanlı İlçesi'ndeki çeşitli oda ve sivil toplum kuruluş üyeleri 9 Şubat 2012 tarihinde Çağlar Başköy'ün öldürülmesi, gasp ve hırsızlık olaylarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.. Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasına Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de katıldı. Basın açıklamasını okuyan Tavşanlı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ali İhsan Özden, son günlerde görülen gasp, hırsızlık ve cinayet gibi olayları kınadıklarını benzer olayların olmamasını istediklerini söyledi. Özden, "Huzurlu bir ilçe olan Tavşanlı'da yaşanan olayları tepki göstermek amacıyla toplandık. Hiçbir zaman şov düşüncesinde değiliz. Hiç kimseyi katil olarak ilan etmiyoruz. Emniyet güçlerimiz gerekli işlemleri yapmaktadır. Burada yaşanan kötü olayların tekrar yaşanmaması için bir araya geldik. Mobese için Taşanlı kurban derilerini vermeye hazır. Bu ilçe huzurlu bir ilçe ve bu huzuru bozmak isteyenler var" dedi.

Belediye başkanı Mustafa Güler de konuşmasında ilçeye en sıka sürede Mobese kamera sisteminin kurulacağını söyledi. Güler şöyle dedi:

"Mobese ile ilgili konunun uzamaması adına Kaymakamlıkta toplandık. En kısa süre içerisinde yapılacaktır. En yakınımızdan sorumluyuz. Sabah akşam bizlerin güvenliği için çalışan emniyet güçlerimiz var. Tavşanlı'da 4-5 yıl içinde yaşanacak olaylar birkaç gün içinde yaşandı. Cinayete kurban giden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum."

Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, emekli imam Mehmet Çağırtkan ile birlikte Tavşanlı ilçesinin birlik, beraberlik ve huzur içerisinde olması için topluca dua ettikten sonra dağıldı.

Tavşanlı ilçesinde minibüsle sigara dağıtım işinde çalışan Çağlar Başköy'ün tabancayla öldürülmesi olayının şüphelileri M.A. ve A.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 2 şüpheli suçlamaları kabul etmemişti.



Tİ(EK/İD)